zaterdag 28 november 2020

De strips van deze week

 


In de negende aflevering van 'Als de beer ontwaakt 1: Wynona', deze week te vinden op pagina 34 t/m 36 van de nieuwe Eppo (nr 24-2020), wordt  duidelijk dat het niet botert tussen Wynona en Tani. Beiden lijkt maatschappelijk en politiek gezien lijnrecht tegenover elkaar te staan. Tani voorspelt zelfs een duistere periode voor de neo-analoge samenleving en een dramatische afloop wat betreft de zaak Tobath Reeves. 

Nadat het conflict tussen de twee zussen behoorlijk hoog is opgelopen, vervolgen Dan en Wynona hun weg naar Salt Lake City. En daar blijkt Tobarth Reeves vele medestanders te hebben.

Ook nieuw deze week het Boze Wolf 'Booswichten in het bos'' op pagina 18 t/m 23 van de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 49-2020). Met dit verhaal wilde ik Midas iets van zijn oude glans als Grote Boze Wolf teruggeven. Het vreemde is alleen: het gebeurt ineens, ogenschijnlijk zonder duidelijke aanleiding. Midas wordt zelfs gearresteerd voor zaken die hij, naar eigen zeggen, helemaal niet heeft gedaan. Een en ander wordt duidelijker als blijkt dat Stef en Pollo in het bos zijn. Die hebben hun oog op het huis van Midas en Wolfje laten vallen als veilige schuilplek. En daarvoor is het handig als zowel Midas als Wolfje een tijdje in de gevangenis belanden. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Jordi Alfonso en Tony Fernandez.

En tenslotte nog maar eens een voorproefje van nieuwe verhaal van Hel. Danker Jan plaatste bovenstaande schets met onderstaand commentaar op zijn Facebookpagina:

Dat wordt nog stevig doorkrabbelen...

Kortom er wordt hard gewerkt aan de tekeningen voor het nieuwe Hel-verhaal. Deze scene komt van pagina 6 en speelt zich af net voor Hel en Julia aan de hand van het dossier van Raz Fadraz de geschiedenis van Troje uit de doeken doen. En het gaat niet meer lang duren voor Hel en Julia afreizen naar het buitenland.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: