zaterdag 14 november 2020

De nieuwste strips


 Hans' nieuwste strip Als de beer ontwaakt 1: Wynona is inmiddels toe aan zijn achtste aflevering. Deze week te vinden op pagina 32 t/m 34 van de nieuwe Eppo (nr 23-2020). Wynona en Dan worden aangehouden door soldaten die op zoek zijn naar rebellen. In Dan dreigt opnieuw de beer te ontwaken. Maar net op het moment dat het fout lijkt te gaan, duikt een van de gezochte rebellen op. De soldaten zetten de achtervolging in. 

En dan worden Wynona en Dan verrast met een bezoek van de echte rebellen, onder leiding van Wynona's zusje Tani. En wat dat voor gevolgen heeft, lees je over twee weken in Eppo.

In de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 47-2020) maar liefst twee nieuwe strips. Allereerst kom je op pagina 16 t/m 19 het Broer Konijnverhaal 'Het ongeluksbeeldje' tegen. Broer Konijn vindt in zijn akker, die hij samen met Barend Buizerd bewerkt, een klein gouden beeldje. Het duurt niet lang of Barend gaat er met het beeldje vandoor. Anneke Tanneke is getuige van het voorval en vertelt Broer Konijn dat het gestolen beeldje Barend vast ongeluk zal bezorgen. Broer Konijn besluit daarop het ongeluk een handje te helpen. Maar voor het grootste ongeluk hoeft hij niets te doen. Barend wordt namelijk op zijn beurt beroofd door Rein Vos. En dus moet Broer Konijn ineens Rein Vos ongeluk zien te bezorgen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso.

(Schets: Paul Hoogma)

Vervolgens vind je op pagina 32 t/m 36 het Robin Hoodverhaal 'Rovers in Sherwood', waarvoor ik het scenario samen met collega Paul Hoogma schreef.  Robin en Kleine Jan liggen op de leer om een belastingtransport van de schout en zijn mannen te overvallen. Helaas blijken die even daarvoor al overvallen te zijn, alleen niet door Robin en zijn bende. Tot overmaat van ramp wordt Pietertje beschuldigd van de overval. Robin weet Pietertje in veiligheid te brengen en gaat op onderzoek uit. Dan blijkt dat er in Sherwood nog een roversbende huist. Eentje onder leiding van een konijn, dat ongelukkerwijs een zelfde soort hoed draagt als Pietertje. Het verhaal werd getekend door niemand minder dan José Ramón Bernado.

En dan nog eens drie stripavonturen in de nieuwe Katrien Duck (nr 11-2020), die alle drie al eerder gepubliceerd werden. Op bladzijde 18 t/m 21 vind je een Duckiesverhaal, met in de belangrijkste bijrol Gijs Gans. Lizzy, Juultje en Babetje vinden het namelijk hoog tijd om Gijs eens aan het werk te zetten. En als Oma Duck er een dagje tussenuit is, maken ze van de gelegenheid gebruik om voor spook te spelen en Gijs zo harder te laten werken dan ooit te voren.Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Maximino Tortajada Aquilar en eerder gepubliceerd in Katrien 6-2004, Katrien 6-2010 en Katrien Duck 11-2016.Vervolgens, op pagina 28 en 29 het Mickey en Minnie-verhaal 'Iets vergeten''. Mickey en Minnie gaan naar het feest van Tante Myra in Muizegem, maar al meteen na vertrek krijgt Minnie het gevoel dat ze iets vergeten is. En als het gas gecontroleerd is, is Minnie vervolgens niet meer zeker van het licht. O ja, en is de deur wel op slot? Of Mickey en Minnie ooit nog  bij het feest van Myra komen lees je deze maand in de nieuwe Katrien Duck. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 22-2004 en getekend door de Spaanse tekenaar Angel Rodriguez.


Het verhaal uit Katrien’s dagboek op bladzijde 31 t/m 34 is in grote lijnen min of meer echt gebeurd. De twaalf genummerde tafeltjes, de electronische kassa, het dertiende ongenummerde tafeltje en terrasbezoekers, die absoluut niet doen wat de bedoeling van de eigenaresse is, de wanhoop van de serveerster, die overigens ook maar heel kort serveerster was bij de betreffende restaurant, het komt allemaal uit de werkelijkheid. Kortom, ik hoefde hier niet heel veel aan te verzinnen. Eigenlijk vooral wie de gasten waren die niet in de pas wilden lopen. Dat Donald Duck er daar één van is, moge duidelijk zijn.
Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Carmen Pérez en eveneens eerder gepubliceerd in Katrien 6-2004, Katrien 6-2010 en Katrien Duck 11-2016.

En tenslotte nog een verhaal dat we deze winter in Donald Duck kunnen verwachten. Tim Artz is inmiddels klaar met het Speurneuzenverhaal  'De spookdief van Tower Bridge' en plaatste onderstaande post op zijn Facebookpagina:
©
(Illustraties: Tim Artz, © Disney)

Over een paar maanden dus in Donald Duck, En tegen die tijd lees je ook meer over dit nieuwe Speurneuzenverhaal hier op de Bob Evers Stripblog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: