zaterdag 8 augustus 2020

De strips van deze week

Wynona is van start! Deze week sieren Hans' nieuwe helden de cover van Eppo 16-2020 en vind je op pagina 42 t/m 44 van diezelfde Eppo de eerste aflevering van Hans' nieuwe strip Wynona. 


We maken kennis met Dan Favreau die altijd voor zichzelf geleefd heeft en niet bepaald eervol. Dat dat niet heel goed heeft uitgepakt blijkt uit het feit dat Dan voor iets of iemand op de vlucht is. En dan krijgt hij een visioen, een droom zoals het het zelf noemt. 

De verschijning van een beer... Wat dit betekent voor Dan en voor het vervolg van het verhaal lees je over twee weken in Eppo. 

Ook twee nieuwe strips in de nieuwe Donald Duck (nr 33-2020). Als eerste de Duckies op pagina 20 en 21. Gebaseerd op een verhaal dat ik ooit op een verjaardagsfeest hoorde over schoonmakers die een watergevecht in de kantine hadden gehouden. Dat leek me ook wel iets voor de Duckies, maar dan in de badkamer van Donald. De aanleiding daarvoor is Zwabbertje die na het spelen in de regenplassen behoorlijk vies is geworden. En ja, die willen de Duckies natuurlijk best in bad stoppen, maar dan wel op hun manier. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Jordi Alfonso en Tony Fernandez.


Vervolgens op pagina 24 t/m 28 Willie Wortel in 'De Duckwachtmuur'. Het waren de Belgische stripmuren die me inspireerde tot dit verhaal. Het begint met Willie die behoorlijk onder de indruk is van de Superheldenmuren in Duckstad. Muren met daarop tekeningen van onder andere Megameisje, Klauterknul en Snavelman. Die laatste is uiteraard een verwijzing naar het klassieke Snavelmanverhaal van Daan Jippes en Freddy Milton. Ook Willie en Lampje zijn fan van Snavelman. Dit in tegenstelling tot de Barones Poeha die Willie vraagt de Duckwacht op haar muren te schilderen. Aangezien Willie geen kunstschilder is vindt hij een robot uit die alles na kan schilderen. Uiteraard testen hij en Lampje met een Snavelmanstrip. Maar wat als de robot per ongeluk Snavelman schildert in de Duckwacht. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen PĂ©rez. Bij het verhaal hoort overigens ook een kleurplaat, afgeleid van de finale van dit verhaal, die hier te downloaden is.

(Illustratie: Carlos Mota, © Disney)

En tenslotte op pagina 44, ofwel achterop de nieuwe Donald Duck de aankondiging voor volgende week. Dan verschijnt het 12 pagina's lange Donald Duckverhaal 'De ranch van Wouter Waterhoen' waarvoor ik scenario samen schreef met collega Paul Hoogma. Het verhaal gaat vergezeld van een werkelijk briljante cover van Carlos Mota die ook het tekenwerk van het verhaal voor zijn rekening nam. De kenners zien het meteen. De cover is gebaseerd op Carl Barks' cover voor 'Donald Duck, Sheriff of Bullet Valley', maar met een aantal details die verwijzing naar ons verhaal, waar bijvoorbeeld niet met revolvers wordt geschoten, maar met katapulten. Hoe, wat en waarom, dat lees je volgende week in Donald Duck en natuurlijk hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: