vrijdag 21 augustus 2020

De strippublicaties van deze week

Twee weken geleden maakten we in Eppo kennis met Dan Favreau, het hoofdpersonage van Hans' nieuwste striptriloge 'Als de beer ontwaakt'. Deze week, op pagina 36 t/m 38 van de nieuwe Eppo (nr 17-2020) maken we ook kennis met de naamdraagster van het eerste deel van deze trilogie: Wynona. Wynona Whitehorse om precies te zijn, gespeeld door hetzelfde meisje van papier dat eerder al Rhonda speelde. Wynona komt bij Dan voor hulp. 


Niet voor zichzelf maar voor ene Tobath Reeves die,  zoals het er nu uitziet, binnen twee dagen ter dood veroordeeld zal worden. Daarna verplaatst het verhaal zich naar de kroeg van ene Harry. En wat zich daar afspeelt lees je over twee weken in Eppo. 

Op pagina 47, in de rubriek Mail, geeft een van de briefschrijvers aan uit te kijken naar de nieuwe strip van Hans. Dus, dank je wel, Jaap. Wynona staat sinds iets meer dan twee weken in Eppo, maar de eerste zes pagina's maken het  uitkijken naar het vervolg meer dan de moeite waard.

En nog een gloednieuwe strip in de nieuwe Donald Duck (nr 35-2020). Daar vind je op pagina 30 t/m 33 het Madam Mikmakverhaal 'De prinses en de eenhoorn'//Met daarin een prinses die denkt dat de eenhoorn in het woud een betoverde prins. Mikmak en Hortensia zien dat niet zo, maar willen toch wel help de eenhoorn in een prins te veranderen. Echter, als het geen betoverde prins is zal de eenhoorn altijd voor een deel op een eenhoorn blijven lijken. Du
s of de prinses de prins zal krijgen die ze wenst? Je leest het deze week in Donald Duck. En natuurlijk werd ook deze Madam Mikmakstrip getekend door niemand minder dan José Ramón Bernado.


Deze week verscheen ook de nieuwe Katrien Duck (nr 9-2020) met daarin op pagina 31 t/m 34 het verhaal 'Katrien als brandweervrouw' uit Katrien's dagboek. Dat Katrien-verhaal schreef ik samen met collega Paul Hoogma en is natuurlijk geinspireerd op het wereldberoemde door Carl Barks geschreven en getekende verhaal ‘Donald Duck als brandweerman’ dat in  Nederland extra beroemd is omdat het hier voor het eerst verscheen in de allereerste Donald Duck uit 1952. Paul en ik vonden dat Katrien ook wel een keertje als brandweervrouw mocht optreden. Met Lizzy, Juultje en Babetje een woensdagmiddagje te gast bij ‘risico-persoon’ Donald Duck hadden we genoeg verhaalelementen om Katrien en de rest van de Duckstadse vrijwillige brandweer in actie laten komen. Het verhaal is te vinden op pagina 46 t/m 49 van de Donald Duck Brandweerspecial, het werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en al eerder gepubliceerd in Katrien 5-2004, Katrien 5-2010,  Katrien Duck 9-2016 en vorig jaar nog in de Donald Duck Brandweerspecial.
(Illustratie: Sander Gulien, © Disney)

En tenslotte een Oom Dagobert-strip in de Troskompas van deze week (nr 34-2020). De strip 'Treinperikelen' op pagina 127 is gebaseerd op iets wat ik werkelijk mee heb gemaakt. Op een reis van ongeveer een half uurtje de trein van achteren naar voren doorgelopen en werkelijk geen enkele lege zitplaats aangetroffen. Dat is precies wat Oom Dagobert in deze gag overkomt tijdens een treinreis van Duckstad naar Gansdorp. In het huidige corona-tijdperk is zoiets natuurlijk ondenkbaar, maar het scenario voor deze gag is, net als het verhaal waarop dat is gebaseerd, dan ook bijna 30 jaar oud. De gag werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Donald Duck 41-2001 en in het album '50 goedkope streken van Oom Dagobert' uit 2008.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: