vrijdag 18 oktober 2019

De strips van deze week

Maar liefst drie gloednieuwe strips in de tijdschriften van deze week, waarvan Donald Duck er twee voor zijn rekening neemt. Als eerste vind je op pagina 26 t/m 29 van de nieuwe Donald Duck (nr 43-2019) het Panchito-verhaal 'Cactuskoorts'.

(Schets: Paul Hoogma)

Waarin Panchito en Senor Martinez voor ene Olivia een medicijn tegen cactuskoorts naar haar zus Rosita in Los Peligros brent. Een tocht van 99 kilometer door de woestijn, midden in het zandstormseizoen. En zandstormen zijn niet het enige gevaar onderweg. Ik schreef het scenario voor dit verhaal samen met collega Paul Hoogma en het verhaal werd meesterlijk getekend door Tim Artz. Alleen al de vele achtergrondgrapjes, die Tim ook in dit verhaal weer in zijn tekeningen wist te verwerken, maken het verhaal de moeite waard om het meerdere keren te lezen en vooral te bekijken.

Daarna op pagina 38 t/m 42 het Donald Duck-verhaal 'Gratis boodschappen'. Gebaseerd op iets wat me in de supermarkt overkwam toen het schap waar de broodnodige boodschappen hoorden te staan volkomen leeg was. En net als Guus in dit verhaal kreeg ik een gratis huismerk mee om uit te proberen. Uiteraard blijft het voor Guus niet bij een huismerk-producten, maar weet hij zijn hele winkelwagen ermee vol te krijgen. Dit voorval inspireert Donald tot een actie om zijn neefjes nu eens iets anders voor te zetten dan de gebruikelijke bonen. Of dat lukt en zoja, hoe, dat lees je deze week in Donald Duck. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Ignasi Calvet Est├ęban.

Tenslotte nog een gloednieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders in de nieuwe Tina (nr 43-2019), waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Saskia Janssen. Een gag waarin Jans een moeder-dochtersavond organiseert voor Catootje, Karlijn en zichzelf. Helaas is Karlijn het niet zo eens met het programma, dat volgens haar vooral leuk is voor Catootje. Tot Jans speciale actie onderneemt. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: