vrijdag 21 juni 2019

De strips van deze week

Maar liefst drie nieuwe strips in de Donald Duck van deze week (nr 26-2019). Als eerste op pagina 18 t/m 21 een nieuw verhaal uit de Madam Mikmak-sprookjesserie. Het verhaal is gebaseerd op het 'Het sprookje van iemand erop uittrok om te leren griezelen'. Alleen is de hoofdpersoon nu een prins geworden die van zijn geliefde prinses, die niet geheel toevallig in een spookkasteel woont, moet leren griezelen. De prins is echter nergens bang voor, wat Mikmak en Hortensia hem aan griezels ook voorschotelen. Het verhaal werd meesterlijk en met de juiste griezelige sfeer getekend door José Ramón Bernado.

Meteen daarna, op pagina 22 tot en met 24, een avontuur van Lizzy, Juultje en Babetje, gebaseerd op de populariteit van kattencafé's. Lizzy, Juultje en Babetje komen op het idee om een kattenoppas te beginnen, als hun limonadekraampje niet zo'n succes blijkt. Hun eerste klant heeft echter meteen tien katten om op te passen en betaalt pas als ze weer terug is van een uitstapje van vijf dagen. Het is uiteindelijk Katrien met een van de Dames van de Damesclub die Lizzy, Juultje en Babetje op het juiste spoor zet.. Het verhaal werd getekend door Sander Gulien.

Tenslotte op pagina 34 en 35 een nieuw verhaal van Aladdin, waarvoor ik het scenario samen met Paul Hoogma schreef. Prinses Jasmine heeft genoeg van alle arrogante prinsen die om haar hand komen vragen.

(Schets: Paul Hoogma)

Daarom stelt Aladdin voor een vliegtochtje te maken. Jasmine bezoekt vele bezienswaardigheden, maar daarmee lijkt haar prinsenprobleem nog niet opgelost. Hoewel? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

En dan verscheen er ook nog een verhaal in de nieuwe Donald Duck Junior (nr 12-2019), zij het dat deze niet helemaal nieuw is.

(Illustratie: Miquel Pujol, © Disney)

Op bladzijde 21 en 22 een Goofy-verhaal waarvoor ik het scenario zon 27 jaar geleden schreef. Mickey en Goofy vormen een buurtwacht als ze een plotseling een verstrooide professor bezig zien die met de verkeerde sleutel zijn huis probeert binnen te komen. Wat de professor niet lukt, lukt Mickey wel en uiteraard worden ze uitgenodigd om binnen nog even wat te drinken. Allemaal heel normaal. Of toch niet? Speciaal voor Donald Duck Junior werd het verhaal teruggebracht naar zes plaatjes per pagina en voorzien van iets eenvoudigere teksten voor de jongere Ducklezers. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Miquel Pujol en als Mickey Mouse-verhaal eerder gepubliceerd in Donald Duck 46-1992, het Donald Duck Vakantieboek 2001 en Donald Duck Junior 12-2017.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: