vrijdag 5 april 2019

De nieuwste publicaties

(Illustratie: Michel Nadorp, © Disney)
Nieuw in de winkel deze week: het album Op reis door Europa met Donald Duck deel 4. Met onder andere het beroemde Carl Barks-verhaal 'Europa in vogelvlucht' en een aantal andere Europese avonturen waarin de Ducks afreizen naar Kreta, Wenen, Parijs, Hamburg, Rome en... Belgie. Dat Belgische avontuur, getiteld 'De chocolade-diamant en te vinden op pagina 3 t/m 12, is speciaal gemaakt voor dit album. Het scenario voor dit verhaal schreef ik vorig jaar samen met collega Paul Hoogma. Het avontuur begint als Donald en de neefjes de toerist uithangen in Antwerpen, terwijl Oom Dagobert verderop in de stad wacht tot zijn pasgevonden ruwe diamant geslepen is. Helaas blijken de Zware Jongens ook in Antwerpen te zijn en bovendien op de hoogte van Dagoberts diamant. Om de Zware Jongens te slim af te zijn verbergt Dagobert de geslepen diamant in de chocolade van zijn Belgische chocoladefabriek. Helaas verlaat de chocolade de fabriek eerder dan Dagobert en wat volgt is een achtervolging van Antwerpen via Brussel naar de Grotten van Han, waarbij de Ducks ook nog moeten proberen om de Zware Jongens voor te blijven. Ook de Belgische strips en diverse Duckstadse varianten van de Belgische stripfiguren spelen een rol in dit verhaal. Paul en ik hadden er al een aantal verstopt in het scenario, maar de tekenaar van dit verhaal, Daniel Perez, die bij elk nieuw flink wat achtergrondgrapjes in zijn tekeningen stopt, heeft zich ook behoorlijk uitgeleefd op de Belgische stripfiguren. Wie weet ze allemaal te vinden?

Tegelijk met dit album verscheen ook de nieuwe Katrien (nr 4-2019) in de winkel, Met ook daarin een verhaal waarvoor ik het scenario samen met Paul Hoogma schreef.

(Schetsen strook 1-3: Paul Hoogma)

Dit verhaal, een aflevering uit Katriens dagboek, getiteld Zeezeilen, vind je op pagina 23 t/m 25 van de nieuwe Katrien. De Duckies willen graag gaan zeilen, maar de opschepperij van Donald over zeilkunsten leidt tot grote hilariteit bij Katrien, met als gevolg dat Donald niet meer met Katrien en de nichtjes wil zeilen. Er ontstaat een soort wedstrijd, waarbij Donald maar wat graag wil laten zien dat hij beter kan zeilen dan Katrien. Maar of dat ook zo is? Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Donald Duck 31-2006.

(Bron illustratie: www.peterdezwaan.nl)
Tenslotte verschenen deze week ook de drie nieuwe Bob Evers boeken van Peter de Zwaan, te weten deel 62: De gouden greep van tante Ginny, deel 63: Deining rond een drafbaan en het tweede Bob Evers Verhalenboek: Een trio en drie dubbele duo's. Deel 62 en 63 vormen het vervolg van de trilogie die startte in Het preppaleis van de Holenman. De strijd met Freek Oltman en zijn handlangers om de witte piano die nu in het hol van Hotze Benjamins staat, bereikt een hoogtepunt bij de paardenstallen waar een vrouw gevangen wordt gehouden. Ook tante Ginny gaat een rol spelen in het geheel. En alles draait uiteindelijk om een notitieboekje vol informatie over oplichting en afpersing.
In "Een trio en drie dubbele duo's' vinden we Bob, Jan en Arie in afwisselende combinaties terug in
achtereenvolgens Amsterdam, Missouri, New York en Bermuda.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: