vrijdag 28 december 2018

Donald Duck 1-2019

Nog slechts drie dagen tot aan de jaarwisseling, maar de eerste nummer van  de nieuwe jaargangen van de diverse tijdschriften van het nieuwe jaar liggen al in de winkels. Zoals bijvoorbeeld de allereerste Donald Duck van 2019, waarin maar liefst twee verhalen zijn te vinden waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma. Als eerste vind je op pagina 25 t/m 29 een gloednieuw Panchito-verhaal. Panchito's nieuwe liefde Carmensita wil niets van hem weten. Reden voor Panchito om in een opwelling bij de eerste de beste kwakzalver een liefdesdrankje te kopen. Panchito gebruikt het liefdesdrankje uiteindelijk niet, maar gooit het per ongeluk in de drinkbak voor de paarden. En laat Senor Martinez er nu van drinken. Als Panchito en Senor Martinez dan onderweg ook nog een kudde wilde mustangs tegenkomen geleid door een knappe merrie zijn de poppen aan het dansen en moet Panchito noodgedwongen een baantje nemen als stalknecht omdat hij zonder paard niet verder kan reizen. Het verhaal werd getekend door niemand minder dan Tim Artz. En alleen de tekeningen van Tim zijn al een reden om het verhaal meerdere malen te lezen en vooral te bekijken. Er zijn namelijk heel wat details en achtergrondgrapjes te vinden die je zeker niet mag missen.

Vervolgens vind je op pagina 32 t/m 35 een nieuw Broer Konijn-verhaal dat speciaal voor de eerste Donald Duck van 2019 werd geschreven. Het thema is dan ook: goede voornemens.

(Schets: Paul Hoogma)

Broer Konijn probeert Barend Buizerd een onzinverhaal over de verborgen schat van ene Kolonel Hazehart wijs te maken. Maar door toedoen van Mollie moet hij zich gedwongen voornemen om geen onzin meer te vertellen. Terwijl Barend zit opgezadeld met het voornemen om niet meer zo goedgelovig te zijn. Dat betekent dus vooral dat Broer Konijn geen wortels meer kan stelen, maar ook dat hij Barend niet van zijn goede voornemen af kan brengen zonder zijn eigen voornemen te breken. En helemaal moeilijk wordt het als Broer Konijn in de kookpot van Rein Vos belandt. Want hoe kom je daar uit zonder een kletsverhaal op te hangen? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: