vrijdag 9 maart 2018

GRAND FINALE!!!

Een paar uur nadat Hans zijn vorige post op de Help me, Rhonda-blog plaatste verscheen ook deze post daar. Over de grote finale en de afsluitende pagina's van de Rhonda-trilogie, te vinden op pagina 22 en 23 van de nieuwe Eppo (nr 5-2018). En nu... op naar het album!

Rhonda trilogie de grand finale!  Na eindeloos veel gepuzzel, immens veel schetswerk, ruim honderddertig dichtbetekende vellen en na een heleboel meer tijd dan ik had gepland, is het grote moment dan eindelijk daar. Hans van Oudenaarden's allereerste volledig eigen productie, schrijven, tekenen, kleuren,  nu vrijwel geheel gepubliceerd in Eppo. Alle lijntjes aan elkaar geknoopt, boeven opgeruimd, side-story afgewikkeld, Rhonda weer zichzelf. Nog twee pagina's na-babbelen, maar het verhaal is verteld. Circel rond en zelfs een happy ending in the making.
Een raar gevoel. Fijn dat het erop zit natuurlijk enzo, maar tot de dag van vandaag overvallen me soms nog de twijfels. Had ik eigenlijk niet dit of dat . . . maar zinloos natuurlijk. Dit is het geworden.
Het Rhondaverhaal moest natuurlijk, na alle acrobatische verwijzingen en alle flashbacks, echt eindigen in het circus. Een soort grote finale. Iedereen bij elkaar, in de piste, de dodensprong, geheugen terug. ik wilde het hele verhaal rondom de ambitieuze CIA man Mac daar heel dichtbij brengen, maar beide hoofdrolspelers elkaar nooit laten ontmoeten.  Een soort anonieme redder. Rhonda zou nooit weten hoe dicht ze bij de dood was.

Maar goed. Gedaan! Nu alleen nog de boel bij elkaar vegen in de laatste twee bladzijden. Rhonda weer zichzelf, zusjes bij elkaar, Mac promotie. Rhonda strip gedaan.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: