vrijdag 14 oktober 2016

De nieuwste strippublicaties

Nog één nachtje slapen en dan verschijnt tijdens het Stripfestival Breda het Rhonda-sketchbook. Maar intussen verscheen er natuurlijk ook veel moois in de tijdschriften. Zoals bijvoorbeeld het Donald Duck-verhaal 'De zeewierboerderij' dat deze week te vinden is op bladzijde 5 t/m 14 van de nieuwe Donald Duck (nr 42-2016). Een verhaal waarin Donald samen met Kwik, Kwek en Kwak een zeewierboerderij begint met het sushi-restaurant van Venijn McSnekke als zijn grootste afnemer. Als Venijn klaagt dat het zeewier te slap is, schakelt Donald Willie in om het steviger te maken, Tegelijkertijd blijkt dat Venijn zich ook met zaken bezighoudt, die het daglicht minder goed kunnen verdragen. Ik schreef dit verhaal samen met collega Paul Hoogma, maar het idee voor dit verhaal kwam via Pauls broer Remco en zijn Bureau Dwarsverband binnen. Sinds een aantal maanden is het scenario van dit verhaal ook te vinden op de site van Dwarsverband onder het kopje 'Cartoons'. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Marga Querol Manzano.

En dan verscheen deze week ook de nieuwe Eppo (nr 21-2016) met op bladzijde 32 en 33 het vervolg van Hel, de Sibylle-codex. Waarin Hel via het dossier van Raz Fadraz heel wat meer te weten komt over de inhoud van de drie overgeblezen boeken die samen de Sibylle-codex vormen.
Van Flavius Tullia tot aan John D. Rockefeller, iedereen die de drie boeken in zijn bezit gehad is daar niet bepaald slechter van geworden. En inmiddels is ook Artemis, door de reportage van EenVandaag, weer op het spoor van de Sibylle-codex gezet. Ook voor de vierde aflevering van Hel, de  Sibylle-codex verzorgde  Danker Jan zowel de tekst als de tekeningen.

De afgelopen jaren werd er door verschillende Eppo-lezers gevraagd om de terugkeer van Hel en het nieuwe avontuur van Hel eindelijk in Eppo van start is gegaan, vinden we ook eerste enthousiaste reactie in de rubriek Eppo Mail op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, Dank je wel, Dick.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Zowel Hel als Max Miller zijn te vinden in de gebruikelijke advertentie van de Eppo-shop, Hel met haar allereerste album' 'De koffers van Raz Fadraz' en Max Miller met het nieuwste album 'Schaduwspel'.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

En meer nieuwe uitgaven  vind je in de rubriek Varia  bladzijde 24 van de nieuwe Eppo. Daar wordt onder andere het nieuwe Rhonda-sketchbook aangekondigd dat Hans aanstaand weekend tijdens het Stripfestival Breda lanceert. Zie daarvoor ook de posts hieronder. En verder lees je op pagina 24 van de nieuwe Eppo nog veel meer over het Stripfestival Breda, onder de titel 'Bigger, better, Breda!'

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: