vrijdag 7 oktober 2016

De nieuwste strippublicaties

Er worden deze week heel wat aan verjaardagen en jubilea gevierd. Zo vieren de Zware Jongens hun 65ste verjaardag, Govert Goudglans zijn 60ste verjaardag en Zwarte Magica haar 55ste. En dat alles in een speciaal jubileumalbum 'Schurken in Duckstad' dat sinds woensdag in de winkels ligt. Met daarin veel verhalen van Carl Barks, tevens de bedenker van al deze personages, dus sowieso een aanrader. Op diezelfde dag verscheen ook de nieuwe Katrien Duck (nr 10-2016) met daarin op bladzijde 5 t/m 14 het verhaal 'Katrien Duck... is jarig. Eigenlijk heb ik het oorspronkelijk geschreven als Donald Duckverhaal en het is dan ook Donald die de hoofdrol speelt in dit verhaal, in de eenzame zoektocht naar een verdwenen pakje. Het verhaal werd al eerder gepubliceerd in Katrien 5-2005 en Katrien 5-2011 en werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans. Maar het was zijn broer, Donald Duck tekenaar Mau Heymans die voor de inspiratie voor dit verhaal zorgde. Mau vertelde namelijk dat hij ooit zijn eigen tekenwerk had teruggevonden op een postkantoortje met ‘zoekgeraakte stukken’. Zo kwam ik op het idee om Donald ook achter een zoekgeraakt pakje te laten aan jagen. Wat dat dan voor pakje moest zijn? Iets dat of iets met Oom Dagobert of met Katrien te maken had. Het werd uiteindelijk een cadeau voor de jarige Katrien, dat de oorzaak wordt van de zoveelste competitiestrijd tussen Donald en Guus. Want, zoals Guus in dit verhaal al opmerkt, uiteindelijk gaat het er niet om wie Katrien’s favoriete cadeau voor haar koopt, maar wie het aan haar cadeau geeft.

Ook de nieuwe Stripschrift (nr 448) viel deze week in de bus. Met daarin op bladzijde 18 en 19  een interview van Jan Booister met Danker Jan.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Over het boek 'Publiek Geheim' dat Danker Jan uitbracht ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum, de plannen voor een tweede overzichtsboek, de strips en illustraties die Danker Jan in opdracht en natuurlijk het tweede verhaal 'De Sibylle-codex' waarvan volgende week in Eppo alweer de vierde aflevering wordt gepubliceerd. In het interview wordt al een tipje van de sluier opgelicht, vooral waar het nieuwe avontuur Hel zoal zal brengen. Mis 'm dus niet, deze nieuwe Stripschrift.

De nieuwe Knocky Magazine (nr 37) besteedt op bladzijde 27 onder de noemer 'Max Miller' aandacht aan het verschijnen van het nieuwe Max Miller-album 'Schaduwspel', dat oorspronkelijk voor het Stripfestival Breda van volgende week stond aangekondigd, maar dat begin september al verscheen tijdens het Brabant Stripspektakel.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

Ook de prenten waar Knocky Magazine naar uitkijkt zijn inmiddels verschenen. IJsbrand maakte al twee speciale prenten ter gelegenheid van het verschijnen van het nieuwe Max Miller-album, eentje voor het Kamper Stripspektakel en eentje voor onze signeersessie van twee weken geleden bij Stripwinkel Akim in Groningen. En wie weet wat er tijdens het Stripfestival Breda nog voor moois gepresenteerd wordt...

Van een uitgave tijdens het Stripfestival Breda zijn we al wel zeker. Hans kondigt namelijk op de Help me, Rhonda!-blog officieel zijn nieuwe artbook aan dat volgende week tijdens het Stripfestival Breda verschijnt.

Maandagavond teruggetreind van het Chambéryfestival in de Franse alpen, en Breda staat metéén alweer voor de deur! En eind van de maand dan ook nog naar de salon BD in st. Malo! Hoewel druk, ik ben een gezegend mens met al deze aandacht, blogvriend!
Als schrale troost -omdat het nieuwe Rhondaverhaal nog niet klaar is- verschijnt op het Bredafestival,  een limited edition 36 pg. Rhonda schetsboekje. Een goedmakertje voor het lange wachten. Daarin alvast een 7 pg zwzw preview van het nieuwe verhaal, wat losse platen en een boel schetsen. Kom het boekje even checken als je toch naar Breda gaat, volgende week!

Op de Max Miller Strips blog kijkt IJsbrand  al een paar beurzen verder vooruit. En dat is niet zonder reden, want....

 Of ik de beursposter voor de 17e Oost-Nederlandse stripboekenbeurs op 22 april 2017 zou willen tekenen... 

(Illustratie: IJsbrand Oost)

Nou graag! Met een flink aantal oude (en soms jonge) bekenden staan Max en Eva pontificaal in het midden de beurs in Deventer aan te kondigen. 
En die blauwe auto op voorgrond; waar doet mij die toch aan denken...
De poster is natuurlijk gemaakt om deze stripbeurs te promoten. Maar het is ook gewoon een mooie tekening, en daarom zal deze poster (op A3 formaat) ook zonder de letters gedrukt worden en als beursaanbieding te koop zijn tijdens de Oost-Nederlandse stripboekenbeurs in Deventer op 22 april 2017.
Meer details hierover in april volgend jaar als de beurs in zicht komt. Lezers met een vast nummer voor prenten kunnen verzekerd zijn van een exemplaar; zij worden volgend jaar ruim van te voren nog persoonlijk geïnformeerd over de details van deze poster. Wil je ook verzekerd zijn van alle door mijzelf uitgegeven Max Miller uitgaven (boeken, posters, prenten, etc), stuur mij dan een e-mail (maxmillerstrips[apestaartje]xs4all.nl) en ik informeer je over de mogelijkheden.

Geen opmerkingen: