vrijdag 15 juli 2016

Donald en Willie bij Dwarsverband

Sinds 1993 schrijf ik niet meer alleen, maar ook regelmatig samen met andere nieuwe scenario's voor het vrolijke weekblad Donald Duck. Met Paul Hoogma schreef ik inmiddels zo'n 130 verhalen samen. Een daarvan haalde zelfs het nieuws en de Tweede Kamer, toen de toenmalige minister Netelenbos het verhaal Willie Wortel in de file! (H 99124) ter illustratie in de Tweede Kamer liet zien en lezen om de toenmalige VVD-fractie ervan te overtuigen dat slechts een enkele maatregel niet voldoende is om het file-probleem in Nederland op te lossen. Het idee voor dit verhaal ontstond toen Pauls broer Remco een rapport over alternatief vervoer vertaalde voor...jawel, de Tweede Kamer.

In 2009 richtte Remco Hoogma Bureau Dwarsverband op, dat zich richt op onderzoek en advies op het gebied van energie, mobiliteit, duurzaamheid en innovatie.

(Illustraties: Paul Hoogma, © Disney)

In 2014 trad Paul bij Dwarsverband in dienst als algemeen assistent. En toen Paul en ik in 2015 de draad van onze samenwerking bij het maken van Duckscenario weer oppakten, kwamen er als vanzelfsprekend ook verhaalideeen via Dwarsverband binnen. Verhaalideeen die uiteraard alles te maken hadden met bovenstaande thema.
Een paar weken geleden plaatste Paul zowel het complete scenario van het Willie Wortel-verhaal 'In de file!' als dat van het nog niet-gepubliceerde Donald Duck verhaal 'Zeewierboerderij' (H2015-129) op de site van Dwarsverband. Je vindt de beide scenario's en meer onder het kopje 'Cartoons' op de site van Dwarsverband.

Prettig weekend allemaal en veel leesplezier!

Geen opmerkingen: