woensdag 27 mei 2015

Stripmanifestatie Drachten

  (Illustratie: IJsbrand Oost)
Aanstaand weekend, 30 en 31 mei, vindt voor de tweede keer de Stripmanifestatie Drachten plaats. Met diverse presentaties, workshops, filmvoorstellingen, de tekenbattle, de interactietafel waar je vragen aan tekenaars kunt stellen en vele signerende stripmakers. Dit jaar is er ook een speciale beursaanbieding in de vorm van een set van 10 ansichtkaarten, waarvoor onder andere IJsbrand en Eric een bijdrage hebben geleverd. Uiteraard signeren we deze kaarten ook in Drachten.
(Illustratie: Ed van der Linden)
 Op de envelop van deze kaartenset, getekend door Ed van der Linden, kun je zien welke tekenaars aan deze kaartenset hebben meegewerkt.
 
Natuurlijk nemen we ook de beide Max Miller-albums 'Moordkunsten' en 'De Orde van de Blauwe Steen mee, net als de laatste exemplaren van de speciale uitgave ‘Achter de schermen van… Max Miller: De Orde van de Blauwe Steen’ mee naar de beurs.

In dit boek vertellen IJsbrand en ik aan de hand van veel nieuw (deels full color) beeldmateriaal hoe we samen het nieuwste Max Miller avontuur hebben gemaakt. Ook zijn alle 46 strippagina’s in schets opgenomen, waardoor het verhaal in deze uitgave in z’n geheel te lezen is, en vergeleken kan worden met het eindresultaat in de reguliere albumuitgave. 


Deze pagina’s in schets worden aangevuld met uitleg, wetenswaardigheden, pagina-opzetjes, aanvullende schetsen, illustraties en gebruikt documentatiemateriaal.
Dit hardcover boek in een gelimiteerde oplage van 150 exemplaren kost Euro 29,95 en dat is inclusief de bijbehorende prent 'Librije' Het boek met bijbehorende prent kost (exclusief eventuele verpakking-en verzendkosten) Euro 29,95.

(Illustraties: IJsbrand Oost)
 
Mocht je niet naar Drachten kunnen komen: het boek is ook te bestellen door een mailtje te sturen naar maxmillerstrips[apestaartje]xs4all.nl. IJsbrand neemt dan snel contact met je op over hoe je een exemplaar kunt bemachtigen.
IJsbrand neemt bovendien ook nog een selectie Max Miller prenten, originele tekeningen, pagina's en schetsen uit de beide Max Miller-verhalen mee naar Drachten.


(Illustratie: Eric Heuvel)
Verder hebben we natuurlijk ook Nieuwe vrienden bij ons, zowel de hardcover-editie als de allerlaatste exemplaren van de speciale educatieve editie, de softcover-editie met werkposter en Anne Frank krant. Ook heeft Eric de diverse January Jones-albums en de overige educatieve albums bij zich. En natuurlijk zijn ook alle Bob Evers albums in harde en/of zachte kaft, De verdronken paarden van Ameland en De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34 in Drachten verkrijgbaar. En natuurlijk gaan we al moois voorzien van tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil. We hopen jullie dit weekend allemaal te mogen begroeten in Drachten.

2e Stripmanifestatie Drachten
Zaterdag 30 en zondag 31 mei

Fries Congrescentrum Drachten

Oprijlaan 3

9205 BZ Drachten

Openingstijden: beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur

Signeersessies: beide dagen vanaf vanaf 10.00 uur

Info: http://www.stripmanifestatie.nl/

Geen opmerkingen: