dinsdag 5 november 2013

De nieuwste publicaties

Vorige week dinsdag in de bus bij de abonnee's en sinds afgelopen donderdag ook in de winkel: de nieuwe Eppo (nr 22-2013) met daarin op bladzijde 12 t/m 14 de vijfde aflevering van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. Waarin Max het eerste raadsel oplost en Max, Pjotr en Eva richting Aduard vertrekken.
Met onder andere een actie van Max om een stel achtervolgers af te schudden, een actie die zijn oorsprong vond in een klein stukje plattegrond op Google Maps.


(Illustraties: Ijsbrand Oost)

Over het gebruik van Google Maps, de kennis van IJsbrand wat betreft de stad Groningen en andere documentatie-bronnen heb ik afgelopen vrijdag een nieuwe blogpost geplaatst op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/). Op basis van bijvoorbeeld de werkelijke route van taxichauffeurs van Station Groningen naar de Noorderdwarsstraat, iets dat IJsbrand me destijds haarfijn kon vertellen, konden we een plotaanwijzing over de identiteit van de achtervolgers op pagina 5 niet kwijt. Op pagina 13 van ons verhaal is dat gelukkig wel gelukt. Je leest er alles over in mijn nieuwe post op de Max Miller Strips blog: 'De Orde van de Blauwe Steen:  documentatie'.
 
En dan bladeren we door naar bladzijde 36 van de nieuwe Eppo met een bijna paginagrote advertentie voor de drie Nederlandstalige edities van Rhonda 1: Help me, Rhonda!, te weten, de softcover a E 8,95, de hardcover a E 16,95 en de dossiereditie a E 39,95, in een oplage van 300, genummerde en door Hans gesigneerde exemplaren,  met daarin ook alle pagina's van Rhonda 1.0.
De softcover, hardcover en dossiereditie van 'Help me Rhonda!' zijn vanaf nu te koop in de Eppo Shop: http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?artsid=140 

En er is meer Rhonda-nieuws. Want op Stripspeciaalzaak (http://www.stripspeciaalzaak.be/) vind je de eerste officiele bespreking van het eerste Rhonda-album: Help me, Rhonda! Een zeer positieve bespreking overigens  met complimenten voor Hans en voor de voorpublicatie in Eppo. De complete albumbespreking van Stripspeciaalzaak vind je hier:
 
Tenslotte nog twee strips in de nieuwe Donald Duck (nr 45-2013). Op bladzijde 34 en 35 van de nieuwe Donald Duck vind je een kort Dombo-verhaal, waarin Dombo en Timmie een losvliegende vlieger vinden en terecht komen bij een vliegerwedstrijd, waar een paar van de deelnemers het nodig vinden het vliegertouw van andere deelnemers door te snijden. Met in de strip overigens een iets andere afloop dan in het scenario. Daarin vloog Dombo namelijk boven de andere deelnemers met de jongen en het meisje van de losgeraakte en inmiddels weer aan elkaar geknoopte vlieger op zijn rug. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Miquel Pujol.

En dan in de twaalf extra pagina's van de digitale Donald Duck een Jonge Woudlopers-verhaal dat ik ooit samen schreef met collega-scenarist Paul Hoogma. Een verhaal dat ingaat op het verdwijnen van sommige planten- en dierensoorten omdat ze extreem gevoelige zijn voor veranderingen in het milieu, in dit geval de zogenaamde herfstboleet, ofwel de bonte herfstparel, zoals we de paddenstoel in het scenario nog noemden. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Santiago Barreira en eerder gepubliceerd in Donald Duck 38-1999 en het Jonge Woudlopers Avonturenboek deel 4 uit 2009.

Geen opmerkingen: