zondag 15 september 2013

De strips van deze week

Nog een paar dagen en de nieuwe Eppo met de tweede aflevering van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen valt bij de Eppo-abonnee's in de bus. Maar tot die tijd valt er  ook in de andere tijdschriften genoeg te zien en te lezen. Met maar liefst drie nieuwgepubliceerde strips deze week.
Allereerst, op bladzijde 14 t/m 18 van de nieuwe Donald Duck (nr 38-2013) een nieuw verhaal van Panchito, geinspireerd op het Mexicaanse muralisme, een kunststroming die aan het begin van de vorige eeuw  gebruikt werd het verspreiden voor sociale en politieke boodschappen. In Los Grafitos protesteren de muralisten tegen de gouverneur van de stad. Panchito wordt door de gouverneur erop uitgestuurd om hen te arresteren. Maar als de leidster van de muralisten een zeer knappe senorita blijkt te zijn en Panchito haar verhaal over de gouverneur hoort, kiest hij partij voor de kunstenaars. Helaas heeft de senorita hem nog niet alles verteld... Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans.

De andere twee nieuwe strips van deze week vinden we in de nieuwe Tina (nr 38-2013) en beiden met hetzelfde thema: De Tina-dag XL die volgende weekend in attractiepark Duinrell plaatsvindt. De eersten die richting Tina-dag vertrekken zijn Karlijn en Germaine in een gloednieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders op bladzijde 24. Zoals altijd bedacht en schreef ik ook deze gag weer samen met collega-scenariste Saskia Janssen. Uiteraard geinspireerd op de Tina-dag, maar bij de uitwerking kozen voor een algemeen groots meidenevement dat, toen de Tina-dag XL eenmaal zeker was, door de redactie weer in de Tina-dag is veranderd. En we baseerden ons op het gegeven dat je op zo'n dag onverwachts allerlei bekenden tegenkomt en dan vervolgens heel wat bij te praten hebt. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

Wat Karlijn in de strip al aankondigt, zie je even later, op bladzijde 48 t/m 50 werkelijk gebeuren. Ook onze Volendamse striphelden Nick en Simon gaan naar de Tina-dag XL. Niet als bezoekers, maar als optredende artiesten. Al zouden ze toch wel heel graag een ritje in de achtbaan maken. Maar ja, als artiest op zo'n festival ben je al gauw bezig fans te woord te staan, handtekeningen uit te delen enzovoorts. En dan heb je nog niet eens opgetreden. Dus hoe kom je nou ooit in die achtbaan? Gelukkig weet Nick een prima oplossing. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

Tenslotte nog een aankondiging voor een strip die over twee weken verschijnt.

(Illustratie: Holco Publications)

 Op bladzijde 65 van de nieuwe Penny (nr 19-2013) vind je de aankondiging voor het nieuwe verhaal van Sarah de Shire in Penny nr 20. Een verhaal waarin Maura en Marlin met Sarah mee doen aan een ander groot evenement: een verkleedwedstrijd. Over twee weken meer daarover op deze blog.

Prettig weekend allemaal!

2 opmerkingen:

Otto zei

Wat een enorme lijst van scenario's die je deze week weer tot leven kan zien komen, Frank! Prachtig werk hoor.

Voor alle bezoekers aan deze site:
Ga nu naar:
http://www.eppostripblad.nl/
En vul de enquĂȘte in en geef op z'n minst een 10 aan Rhonda en Max Miller zodat we in de toekomst nog meer van deze mooie strips kunnen genieten.

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Dank je voor de complimenten en voor de tip over de Eppo-enquete.
Ik heb er inmiddels een aparte blogpost aan gewijd en je advies voor Rhonda en Max Miller daarin helemaal overgenomen. :-) Dank je ook alvast voor jouw stem!

Hartelijke groeten,

Frank