vrijdag 12 april 2013

De nieuwste strips

Vier nieuwgepubliceerde strips deze week. Met om te beginnen een gloednieuw Madam Mikmak verhaal op bladzijde 34 t/m 37 van de nieuwe Donald Duck (nr 16-2013), een Donald Duck die trouwens voor een groot deel in het teken staat van de heropening van het Rijks- en vooral van Duckstadmuseum. Madam Mikmak verplaatst zich echter naar een heel andere locatie, namelijk het Moeras der Vergetelheid. Een moeras waar je beter niet in terecht kunt komen, omdat niet jij maar je herinneringen erin wegzinken en daarna maar heel af en toe meer opborrelen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio Gonzalez, die het verhaal voorzag van mooie, sfeervolle tekeningen. Echter, ook de man die op plaatje 3 van pagina 2 van dit verhaal nog uitgeput en zonder enige herinnering op de vaste grond kroop, werd in de striptekening van een bootje voorzien. De aangepaste uitleg een plaatje eerder maakt het er niet makkelijker op en daarom hier op de Bob Evers Strip blog de enige echte hekserige uitleg van de stokoude Metusia:

Daarna wordt alles minder sprookjesachtig en heel wat moderner in een nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 16-2013). Een gag, samen bedacht en geschreven met collega-scenariste Saskia Janssen, waarin Karlijn haar vader het een en ander bijbrengt over sms'en. Maar of die uitleg wel helemaal klopt?
De gag werd ook weer getekend door een duo en wel de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

Op bladzijde 48 t/m 50 van diezelfde Tina een nieuw verhaal van onze Volendamse striphelden Nick en Simon. Waarin Simon met een paar vrienden op een rustige klimvakantie gaat en een op het oog verlaten bergtop gaat beklimmen. Nick doet al een voorspelling dat het met die rust best eens tegen kan vallen. En inderdaad, is die bergtop, met alleen maar dieren en geen mensen, wel zo rustig als hij lijkt?
Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

En dan, op bladzijde 49 t/m 54 van de nieuwe Penny (nr 8-2013) een gloednieuw verhaal van Sarah de Shire. Waarin Sarah er, wonderlijk genoeg, zonder interesse in haar eten ineens vandoor gaat. En al lijkt het alsof Sarah op hol slaat en onderweg een ravage aanricht, niets is minder waar. In werkelijkheid is er iets heel anders aan de hand. En Sarah voelt het en weet het als eerste. Maar ja, zoals Maura en Marlin al zo vaak zeggen, Sarah is niet voor niets de liefste en slimste pony van de wereld.

En tenslotte op bladzijde 65 van diezelfde Penny de aankondiging van de verhalen en andere items van de volgende Penny. Met o.a. de aankondiging voor het tweede deel van het tweeluik rond het mysterieuze zwarte paard in Penny's Shadow. Wie is hij? Wat is er met hem gebeurd? En wie is of was zijn vorige eigenaar? Je leest het over twee weken in 'Het mysterieuze paard' in Penny 9.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: