maandag 29 april 2013

De nieuwste publicaties

Twee weken geleden al aangekondigd, deze week in de nieuwste Penny (nr 9-2013) het tweede en laatste deel van het tweeluik rond het mysterieuze zwarte paard in Penny's Shadow. De eigenaar van het paard dat in de vorige aflevering half Ameland op stelten zette, is nog steeds onvindbaar. Maar paardenfluisteraar Lisa komt er al snel achter dat het dier door zijn vorige eigenaar behoorlijk slecht behandeld moet zijn. Zo slecht, dat ze eigenlijk al niet eens meer wil weten wie zijn eigenaar was. Dit in tegenstelling tot Tess. En terwijl Lisa zich bezighoudt met het temmen van het zwarte paard, dat ze inmiddels Moonlight heeft genoemd, gaan Tess en Rakker op onderzoek uit. En dan is er ook nog een nieuwe gaste op de kampeerboerderij die maar  al te graag op Shadow wil rijden. Hoe dit allemaal afloopt, lees je deze week op pagina 49 t/m 56 van de nieuwe Penny.

Verder, op bladzijde 8 en 9 van de nieuw Penny, een artikel over het voorkomen van ponyblunders. Een en ander wordt geillustreerd aan de hand van een aantal scene's uit de avonturen van Sarah de Shire. En als het om blunders gaat, kan Sarah er wel wat van. Al blijft ze natuurlijk, zoals Maura en Marlin altijd zeggen, de allerliefste Shire van de wereld.

En meteen daarna, op bladzijde 10, beleeft ook EzelPedro weer een nieuw avontuur.

(Illustraties: © Holco Publications)

 Lisa en Dennis gaan naar een verkleedfeestje en dat brengt Pedro en Monty op het idee om zich ook te gaan verkleden. Pedro zoekt een stoer kostuum uit, zodat hij indruk kan maken op Ezelin Rosa. Maar dan heeft hij Monty's kostuum nog niet gezien...

En dan tenslotte, op bladzijde 48 t/m 50 de nieuwe Tina (nr 18-2013), een nieuw avontuur van onze Volendamse striphelden Nick en Simon. Een droom van Nick brengt Nick en Simon bij het muziekcaf√© van Ome Cees, waar ze jaren eerder, aan het prille begin van hun carriere nog hebben opgetreden. En laat dat muziekcaf√© nu binnenkort 25 jaar bestaan. Ome Cees zelf doet er niet veel aan, zo zegt hij, maar daar hebben Nick en Simon andere ideeen over. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

Geen opmerkingen: