vrijdag 22 april 2011

De nieuwste publicaties

Oeioei, staat m’n verjaardag nu nog steeds bovenaan de blog? Dat is alweer vier dagen geleden. Hoog tijd voor een nieuw Rhonda-journaal, Hans! Wat betreft nieuwe publicaties moeten we het deze week ook met wat minder doen. Natuurlijk is er wel de brief van Otto over de Flippie Flink special in de rubriek Eppo Mail van de nieuwe Eppo (nr 08-2011) waarin gerefereerd wordt aan de (vergeten) verjaardag van Hans in februari. Inderdaad, normaal gesproken was de Eppo-site me altijd voor met de felicitaties voor Hans, ongeacht hoe vroeg ik opstond om die op de blog te zetten. Dit jaar dacht ik ze eindelijk voor te zijn, maar toen verscheen er die dag helemaal geen met ballonnen versierde Hans op de site. Ergens zal er wel iets mis gegaan zijn die dag. Met mijn eigen verjaardag ging het gelukkig weer allemaal goed. Maar niettemin, Otto bedankt!

Verderop in diezelfde Eppo op bladzijde 25 in de rubriek Varia wordt er bij de Stripsnippers aandacht besteed aan het Donald Duck Tuinboek, waarin ook twee verhalen zijn opgenomen waaraan ik als scenarist heb meegewerkt.

(Illustratie: Michel Nadorp, © Disney, bron: Inducks)

Eentje solo, en eentje in samenwerking met drie andere scenaristen te weten Remco Polman, Paul Hoogma en Mau Heymans, waarvan de laatste tevens de tekenaar van dat verhaal is.

De enige echt nieuwe strip deze week is ‘Naar het ziekenhuis’ van Nick en Simon. op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina (nr 17-2011). Een verhaal waarin Simon tijdens een voetbalwedstrijd zijn knie bezeert en uit voorzorg naar het ziekenhuis vervoerd wordt, niet wetend dat het personeel van datzelfde ziekenhuis net geprobeerd heeft een optreden van het Volendamse duo te regelen voor hun patiënten, maar helaas van het management te horen heeft gekregen dat de twee volgeboekt zijn. Het idee voor dit verhaal kwam van de Tina-redactie, waarna ik de plot omzette in een scenario. Een van de liedteksten in de strip verwijst overigens naar het ‘nieuwe lied’ uit de strip van vorige week. Maar die tekst was niet in het oorspronkelijke scenario opgenomen, om de simpele reden dat het verhaal van deze week eerder is geschreven dan het scenario voor de strip van vorige week. En aan nieuwe liedteksten voor Nick en Simon had ik op dat moment nog niet eens gedacht. De Nick en Simon strip van deze week werd overigens weer getekend door de Spaanse tekenaars Carmen Pérez en Sergio Garrido.

2 opmerkingen:

Otto zei

Graag gedaan hoor. Tja Hans wordt er ook maar niet jonger op en ik wil het vervolg van Bob Evers toch echt wel een keertje gaan lezen. Ik ben bang dat ie toch weer 2 weken over 1 blz doet bij Rhonda en daarom hier verstek laat gaan.
Het was verder wel een erg zure brief en ik heb er later contact over gezocht met Rob om e.e.a toe te lichten, ik zat niet zo lekker in m´n vel. Toffe kerel, die Rob. Anyway ik zit geloof ik toch wel ergens in de top 3 van meest gepubliceerde brieven in Eppo.

Nick en Simon laten voetballen voor een ziekenhuis? wie komt er nu op zo´n onzalig idee. Ik kom minimaal 2 keer per week in een ziekenhuis maar een voetbal wedstrijd zie ik daar nooit georganiseerd worden. Het is nogal lastig met die infusen op wieltjes enz. Als ze er nu kwamen om een poliep weg te halen ofzo, dat horen we wel vaker in volkszingend Nederland.
Kijk, meteen het volgende plot voor N&S.

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Eh... de redactie van Tina verzon dit verhaal dus! Maar ze zijn niet gaan voetballen voor dat ziekenhuis, hoor. Ze gaan daar natuurljk gewoon doen wat ze het beste kunnen: muziek maken en zingen! Het voetballen was alleen een aanzet om de beide Volendamse zangers naar het ziekenhuis te krijgen, zodat ze daar konden optreden. En tja, zo'n verhaal over zo'n poliep zou wel kunnen, maar dan zou ik toch een van hun collega's laten overkomen, denk ik. Het schijnt namelijk dat je daar maanden zoet mee bent. En hoe moet dat anders met de verhalen in de weken daarna? :-)
Prettig weekend.

Hartelijke groeten,

Frank