zaterdag 29 mei 2010

Nieuws van Donald Duck en internet

Snelle bolides en knappe senorita’s. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van het Joe Carioca-verhaal dat ik vorig jaar samen met mijn collega Remco Polman schreef en dat deze week gepubliceerd wordt op bladzijde 17 t/m 21 van de nieuwe Donald Duck (nr 22-2010). Een verhaal waarin Joe per toeval de beschikking krijgt over datgene dat hij nodig heeft om indruk te maken op de senorita’s van zijn dromen, namelijk een snelle auto. Eén probleem: Joe heeft geen rijbewijs en ook nog nooit achter het stuur van een auto gezeten.

(Schets pl 1-5: Remco Polman)

De spectaculaire lay-out die Remco Polman maakte voor pagina 4 van dit verhaal (voor zover we na kunnen gaan uniek voor Donald Duck) wil ik jullie zeker niet onthouden. En ook de vooralsnog onbekende tekenaar van deze strip leefde zich behoorlijk uit op de plaat waarin een snelle auto over drie stroken heen van de Itatyaya stort, zodat er in de strip nog minder van de wagen heel blijft dan in het scenario.

Wie zich deze week ook aardig heeft uitgeleefd, is Hans. Sinds dinsdag zijn er op de Puppy from Hell blog (http://puppyfromhell.blogspot.com/) wederom twee nieuwe afleveringen van de gelijknamige strip bijgekomen. Eén nachtelijke grote plaat en een aflevering met de al eveneens nachtelijke overpeinzingen van Robin. Een aflevering die ergens tussen twee al eerder gepubliceerde episodes thuishoort.

En dan bereikte ons deze week nog het trieste nieuws dat onze eerste Bob Evers-uitgever Herman Jonas van Uitgeverij Arboris in de nacht van 25 op 26 mei op 55-jarige leeftijd is overleden. Herman was de uitgever van ons allereerste Bob Evers album ‘Kabaal om een varkensleren koffer’ dat niet bij uitgeverij Arboris niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Duits en Deens verscheen. Na het verschijnen van dit eerste deel werd de Bob Evers stripserie overgenomen door uitgeverij Boumaar dat de albums enkel nog in het Nederlands uitgaf. Ondanks deze overname gaf Herman ons met enige regelmaat nog tips hoe wel bijvoorbeeld de Bob Evers stripserie zouden kunnen lanceren op de Franse markt. Iets waar we nog steeds op zitten te puzzelen, maar we zullen het voortaan helaas zonder de adviezen van Herman moeten doen.
We wensen de familie van Herman en de medewerkers van uitgeverij Arboris heel veel sterkte.

Geen opmerkingen: