zaterdag 10 april 2010

The P-files

Hee, geen “Puppy from Hell” pitch vandaag? Dan maar even snel wat ander nieuws over strips die beginnen met een P. In de nieuwe Donald Duck (nr 15-2010) vind je deze week een gloednieuw Pinokkio-verhaal van me. Een verhaal dat ik schreef met het idee dat speelgoedmaker Gepetto en poppenspeler Stromboli elkaar maar eens een keer moesten ontmoeten. In alle voorafgaande Pinokkio-strips maakte Stromboli namelijk steeds gebruik van de hulp van Jantje Fantsoen en Sluw de Kater om Pinokkio in handen te krijgen. Dat mag natuurlijk ook wel eens anders. En dus creeerde ik met behulp van Monstro de walvis een situatie waarin Stromboli zijn gehele poppentheater kwijtraakt. En dus heeft hij een iemand nodig die voor hem een heel nieuw poppentheater kan maken. Juist, Gepetto! En omdat Gepetto ook Pinokkio heeft gemaakt, verwacht onze vriend Stromboli daar heel wat bijzonders van. Je vindt het verhaal op bladzijde 19 t/m 23 van de nieuwe Donald Duck en het werd getekend door de Spaanse tekenaar Bernado.

En nog dit: de volgende link kreeg ik doorgemaild van Jose, onze opdrachtgeefster van het Pietje Bell-album voor Rotterdam:


(Illustratie: Dick Heins)


http://www.mokumtv.nl/pietjebe.htm . Een artikel over schrijver Chris van Abcoude waaruit blijkt dat hij het in zijn jonge jaren aan de stok kreeg met het Rotterdamse gemeentebestuur over het armoedeprobleem. Tevergeefs overigens, zoals je ook in dit artikel kunt lezen.
Maar laten wij nu meer dan 100 jaar later de fictieve held van Chris van Abcoude het Rotterdamse gemeentebestuur toespreken over ditzelfde probleem. Toeval? Of moest dit gewoon zo zijn? Hoe dan ook, daarmee is het Rotterdamse Pietje Bell-album ineens een postuum eerbetoon aan Chris van Abcoude geworden. En nu maar hopen dat Pietje Bell voor elkaar krijgt wat zijn bedenker 100 jaar eerder niet is gelukt: dat er eindelijk eens iets aan de armoede in de stad gedaan wordt!
En dat Pietje uiteindelijk toch zijn standbeeld krijgt, natuurlijk!

(Illustratie: Dick Heins)

Prettig weekend allemaal!

3 opmerkingen:

Hans van Oudenaarden zei

Ik had deze zaterdag voor je vrijgelaten, Frank!

Anoniem zei

En niet te vergeten......dat er een standbeeld van hem komt!!! :)

José

Frank Jonker zei

Ha Hans en Jose,

@Hans, dank je wel daarvoor. Een a twee keer per week is misschien wel handig, ja. Voor de rest valt er van mijn kant op moment weinig te melden, dus ga vooral zo door!
Geweldig strip, trouwens! Dit moet echt ergens gepubliceerd worden.

@Jose, die tekst heb ik nog snel toegevoegd. Immers, als het armoedeprobleem in Rotterdam werkelijk wordt opgelost, dan heeft Pietje zijn standbeeld meer dan verdiend. :-)

Hartelijke groeten,

Frank