vrijdag 19 januari 2024

De nieuwste strips


Veel werk van Hans in de tijdschriften van deze week. We beginnen met de nieuwe Eppo (nr 2-2024) met op pagina 20 t/m 24 de vierde aflevering van Wynona, Het offer. Onderweg naar Tobarths rechtszaak bespreking Daniel en Wynona hoe de zaak er nu voorstaat. En dat is niet best. Toch lijkt Daniel een idee te hebben, al wil hij daar op dat moment niets aan Wynona over kwijt.

Omdat ze nog te vroeg wijst Wynona Daniel een plek die volgens haar de mooiste plek ter wereld is, de plaats waar hemel en aarde elkaar raken. En daar blijkt dat de relatie tussen Wynona en Daniel misschien toch niet alleen zakelijk is. 

Ook de nieuwe Jump (nr 33-2024) lag deze week in de bus. Met daarin op pagina 39 het vervolg van Puppy Love. De kleine Nell heeft de tekenaar gestoord tijdens zijn werk in de studio en het resultaat dat ze nu samen met Robin in de tuin gezet is. In zo''n tuin valt behoorlijk veel te ontdekken. Vooral wat er zich achter de schutting bevindt. Of beter gezegd, wie zich achter die schutting bevindt. Deze gags werden eerder gepubliceerd in Stripnieuws 51-2013, Metro in de week van 1 november 2017 en in het album "Nee, ik wil geen hondje!" uit 2021.


En dan ook nog twee verhalen in de nieuwe Donald Duck (nr 4-2024) waarvoor ik het scenario schreef. Als eerste kom je op pagina 16 t/m 20 Tom en Pieter tegen in 'Het spoor van Lucifer'. Het heeft gesneeuwd en Assepoester heeft een paar winterse verrassing voor de muizen in het kasteel, zoals  ski's en een slee. Voor Bruno heeft ze een viertal sokken gemaakt zodat hij zonder koude voeten buiten kan spelen. Maar dat brengt Lucifer op een idee. Ook hij wil zulke sokken. En dan blijkf dat Tom wel voortdurend het kattenpotenspoor van Lucifer in de gaten houdt, maar niet weet dat Lucifer nu dezelfde soort sokken draagt als Bruno. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Carmen Pérez en Tony Fernández.

Meteen daarna op pagina 22 t/m 25 de Duckies in 'Van de wijs op het ijs'. Waarin Kwik, Kwek en Kwak op de vroege ochtend naar de Gansdorpse Gameshop willen schaatsen om zo als eersten de game 'IJsmonsters 13' te bemachtigen. Helaas komen ze onderweg Bibi tegen die nog vroeger is opgestaan om om hun kunstjes op het ijs te oefenen, zodat ze auditie kan doen voor 'Gansdorp op het ijs". Hierdoor wordt de kans dat Kwik, Kwek en Kwak als eersten in Gansdorp zijn al aanzienlijk kleiner, maar als dan ook een voorbijschaatsende inbreker Bibi's telefoon met alle opnames steelt, lijkt hun kans helemaal verkeken. Het verhaal werd eveneens getekend door Carmen Pérez en Tony Fernández.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: