zaterdag 11 november 2023

Documentatie

 


Deze week viel de nieuwe Stripschrift (nr 486) in de bus. Daarin maar liefst tweemaal aandacht voor het album 'Zeeland in de Tweede Wereldoorlog' van Danker Jan en Jan Zwemer. 


Behalve de recensie van het album door Kees Ribbens vermeld Stripschrift in de rubriek 'Flitsen' op pagina 5 ook dat het album genomineerd is genomineerd is voor de Zeeuwse Boekenprijs.

 Inmiddels weten we dat 'Zeeland in de Tweede Wereldoorlog' de Accolade heeft gewonnen voor Best verbeelde oorlogsverhaal.  Danker Jan en Jan, van harte gefeliciteerd

Dat bericht in de rubriek 'Flitsen wordt meteen gevolgd door het nieuws dat Eric Heuvel in opdracht van Brabant Herinnert bezig is met een strip over Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog. 


Nu is Eric niet de enige die met dat verhaal bezig is/ Ook ik ben bij dat project betrokken. 

Samen met Eric reisde ik een paar maanden geleden door het oosten van Noord-Brabant waar we een aantal plaatsen bezochten die een belangrijke rol spelen in het verhaal. 

Later bezocht ik ook nog plaatsen in het midden en westen van Noord-Brabant. 



Eric heeft inmiddels zo'n 30 pagina's van het verhaal in schets staan, maar die zijn, voor zover ik weet, nog niet vrijgegeven voor publicatie.


Maar als voorproefje hier alvast van foto's van de verschillende reizen door Noord-Brabant en locaties die vanaf volgend jaar april in het album kunt terugvinden.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: