vrijdag 24 november 2023

De nieuwste strips... en aankondigingen

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Twee aankondigingen en twee nieuwe strips in de tijdschriften en op internet. We beginnen, net als vorige week, met nieuws over Hel. Danker Jan plaatste gisteren bovenstaand postzegelvel met het onderstaande bericht op zijn Facebookpagina.

Omdat ik het weer eens niet kon laten heb ik een paar velletjes decemberzegels van Hel laten maken. Daar zullen volgende maand wat kerstkaarten mee beplakt worden.
Kaarten deze keer en geen boekje zoals de afgelopen jaren. En dat heeft met de enorme stijging van de kosten te maken waardoor het te duur is geworden om als 'weggevertje' rond te sturen.

Ik laat nog wel een beperkt aantal boekjes maken. Die zullen dan, tegen kostprijs, te krijgen zijn via mijn eigen webshop of volgend jaar op een aantal stripbeurzen. Voor de liefhebbers dus.

In de nieuwe Donald Duck (nr 48-2023) vind je op pagina 37 t/m 42 het Donald Duckverhaal 'Puur geluk'. Donald heeft een nieuwe brievenbus vooral een nieuwe laptop voor de neefjes nodig. Maar met 35 euro kom je niet ver en met het salaris dat hij bij oom Dagobert krijgt ook niet. Gelukkig loopt hij Guus tegen het lijf en samen met hem verschillende loterijen af in de hoop een laptop voor de neefjes te winnen. Dat moet dan natuurlijk wel de tweede prijs zijn, want Guus wint altijd de eerste prijs. En soms nog wel meer dan dat. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Maria José Sánchez Núnez. 

\

Ook een nieuw  verhaal in de nieuwe Tina (nr 48-2023). In Lynn en Fenna, De geluksketting, te vinden op pagina 4 t/m 8, moet Fenna een werkstuk voor geschiedenis maken, maar slaagt er niet in haar hoofd leeg te maken. Daarom neemt Lynn haar mee naar het bos voor een chillvlog. Maar van de opnames laat een herberg zien die in werkelijkheid niet in het bos staat. Onder een boomwortel vinden ze een vreemde ketting die ze helpt het geheim van de spookherberg te ontrafelen. Het verhaal van prachtige, sfeervolle en magische tekeningen voorzien door Irene Berbee. 

En dan tenslotte, misschien wel het nieuws van deze week. Op pagina 47 van de nieuwe Eppo (nr 24-2023) wordt de terugkeer van Wynona aangekondigd. In Eppo 25 start Hans met het  tweede en laatste deel van Wynona, getiteld Het offer. Over twee weken meer daarover in Eppo en natuurlijk hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: