vrijdag 5 mei 2023

Donald Duck 19-2023


 Maar liefst drie nieuwe verhalen deze in de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 19-2023).  We beginnen meteen op pagina 5 t/m 15 met het Katrien Duck-verhaal 'De erfenis van Tante Amelia'. Katrien blijkt de enige erfgename te zijn van haar oud-tante Amelia Duckhart, die in haar tijd pilote was. 

Amelia was nogal avontuurlijk en daarom krijgt Katrien haar erfenis in de vorm van een schattenjacht, waarbij de letters van Amelia's naam die het spoor naar de erfenis volgen. Maar Katrien en Lizzy, Juultje en Babetje zijn niet de enigen die achter de erfenis van tante Amelia aan zitten. Het verhaal werd getekend door de Uruguese tekenaar Sebastián Punales. En Amelia Duckhart is natuurlijk Duckstadse variant op de beroemde aviatrice Amelia Earhart en over die Amelia kun je dan weer alles lezen in het Handboek van de Jonge Woudlopers op pagina 43.


Op pagina 27  t/m 31 vind je het Goofy-verhaal "Boevenjacht op het eiland'. Goofy gaat met Puk en Max naar de film, maar onderweg ziet hij een regenplas met een zandhoopje, een plantje en een aantal mieren., Dat herinnert hem aan een avontuur dat hij ooit met Mickey beleefde en waarin Mickey en hij de achtervolging inzetten op Boris Boef, die met zijn buit naar een onbewoond eiland vlucht. Het verhaal werd getekend door de Franse tekenaar Thomas Cabellic.


En tenslotte op pagina 33 t/m 35 het Aladdin-verhaal 'Giraf gezocht'. Waarin de Sultan een van zijn speelgoeddieren kwijt is en iedereen te hulp roept om te zoeken. Abu gaat in de schatkamer zoeken en dat had hij misschien beter niet kunnen doen. Het verhaal werd getekend door David Navarro.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: