zaterdag 27 mei 2023

2e druk van de Urker editie van Japien de Joode vanaf vandaag verkrijgbaar


 Vandaag, op Pinksterzaterdag, ofwel Urkerdag, zoals deze dag op Urk genoemd wordt, is de 2e druk van de Urker editie van Japien de Joode verschenen. Goed nieuws dus voor iedereen die de eerste en inmiddels uitverkochte eerste druk heeft gemist. Maar ook voor de verzamelaars die graag alles compleet willen hebben. Het gaat hier namelijk om een zogenaamde herziene tweede druk.

Wat is er aan de hand? Wel, bovenstaand plaatje, voor het gemak in het Nederlands. bevat een fout waar helaas iedereen, ik ook, overheen heeft gelezen voordat het album naar de drukker ging. Pas toen het album gedrukt was, werd de fout ontdekt. En die ontdekking leverde meteen een ongewenste discussie op over de scene in dit plaatje. 

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Omdat het album in de eerste plaats gaat over het verhaal van Japien, Heintje en Lea en over de Jodenvervolging in Nederland, hebben we niet alleen de tekst van Jaap, maar ook de bijbehorende scene in dit plaatje, aangepast. Die aangepaste versie zie je hierboven. En nu dus ook in de herziene, tweede druk van de Urker editie van Japien de Joode.

De herziene, 2e druk van Japien de Joode is op aanvraag te bestellen via de site van Japien de Joode. Die aanvraag kun je overigens ook doen via de site van Stichting Odulphus.

Prettig Pinksterweekend allemaal!

Geen opmerkingen: