vrijdag 28 april 2023

De strippublicaties van deze week


Deze week besteedt Eppo (nr 9-2023) in de rubriek Varia aandacht aan het verschijnen van het album Japien de Joode. Onder het kopje 'Urk, Urk, Urk' vind je op pagina 24 een kort artikel over het verschijnen van het album Japien de Joode, over het enige Joodse gezin op Urk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een en ander wordt geillustreerd met een complete pagina uit het album. 

Ook op de site van De jaren van Eppo/De jaren Pep wordt aandacht aan het verschijnen van het album Japien de Joode besteedt. Met dank aan Jelle en Jan. Hier vind je ook een kleine correctie ten aanzien van het artikel in EppoƧ die we voor de volledigheid hier ook op de Bob Evers Strip blog plaatsen. 


(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Want het album Japien de Joode en in het bijzonder de softcover is volop te bestellen via de site www.japiendejoode.nl . Alleen de hardcover en de Urker editie zijn in beperkte oplage. Maar ook deze zijn op dit moment nog te bestellen via de site. Alleen geldt voor de hardcover en de Urker editie: zolang de voorraad strekt. Op de site is het album overigens ook te bestellen voor scholen (voor 5 euro per stuk) en voor de boekhandels (voor 6 euro per stuk).

(Foto: Alex Odijk)

Het ene nieuws brengt ook vaak het andere manier. Zo wordt in de rubriek Varia ook, in een van de Snippers op pagina 25, aandacht besteedt aan het interview van Hans met Eemland TV. En hier zijn we het verder met de inhoud  volledig eens. Want Hans weet, sinds het winnen van de 50ste Stripschapprijs.,wel heel wat publiciteit te genereren. Voor zichzelf, voor zijn werk, maar ook voor de hele Nederlandse strip in het algemeen. 

(Illustratie: Sebastian Punales, © Disney)

En dan tenslotte, geen nieuwe strips in de tijdschriften van deze week, die we hier kunnen vermelden. Maar wel een aankondiging voor volgende week. Dan publiceert Donald Duck namelijk mijn Katrien Duck-verhaal 'De erfenis van tante Amelia'. Een verhaal met Katrien als piloot in de hoofdrol. Volgende week meer daarover. 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: