vrijdag 25 november 2022

Donald Duck 48-2022


Maar liefst drie nieuwe verhalen in de Donald Duck van deze week (nr 48-2022). We beginnen met De Booswichtenclub op pagina 16 t/m 19. De Booswichtenclub heeft tegen de winter alleen maar water en brood te eten. Krelis vindt dat Booswichten elke dag een feestmaal zouden moeten hebben en dus wordt er een plan bedacht om dat feestmaal ook te krijgen. Zo worden er eieren en kippen gestolen bij Boer Boe, wordt de winkel van Wiebe Wasbeer overvallen, net al Paula Pronk overvallen nadat ze haar boodschappen heeft gedaan. De overvallen lopen niet allemaal even soepel, al er is telkens een booswicht die er profijt van trekt. Alhoewel? Het verhaal werd getekend door de Italiaanse tekenaar Massimo Fecchi.

Daarna op pagina 27 t/m 29 Aladdin in 'De onzichtbare aap'. Abu wordt door marktkoopman Farouk betrapt bij het stelen van fruit. Farouk maakt zich kwaad tegenover Aladdin waarbij hij de wonderlamp uit Aladdins handen rukt en per ongeluk zegt dat hij Abu niet meer wil zien. Geest beschouwt dat als een wens en maakt Abu onzichtbaar. Maar een onzichtbare aap die het op je fruit voorzien heeft is nog veel erger dan een zichtbare aap, zeker als je overige klanten denken dat het spookt in je kraam. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar David Navarro.

En dan tenslotte op pagina 42 t/m 46 Zwarte Magica in 'De wisselstaf'. Een verhaal dat ik oorspronkelijk schreef als een Oom Dagobertverhaal, maar waarin Dagobert door toedoen van Magica een tijdlang uit beeld is. Magica heeft namelijk een zogenaamde wisselstaf in handen, waarmee ze van plaats kan wisselen met iedereen die ze ziet. En omdat een van Dagoberts detectives met Dagobert aan  het videobellen is, weet Magica in slechts twee verwisseling het geldpakhuis binnen te komen. En dat terwijl Dagobert dan met een supersnelle jet van de Vesuvius naar huis moet zien te komen. Intussen gaat Magica door met verwisseling tot ze uiteindelijk in Dagoberts kluis weet door te dringen waar zich dan op dat moment het onbewaakt geluksdubbeltje bevindt. Het verhaal werd getekend door de Uruguese tekenaar Sebasti├ín Pu├▒ales.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: