vrijdag 4 november 2022

De strips van deze week


Afgelopen zaterdag viel de nieuwe Jump (nr 24) in de bus. Met daarin op pagina 24 het vervolg van Puppy Love. Robin heeft kennisgemaakt met de kleine Nell. Maar geaccepteerd, dat nog niet. Al spelen er tegenstrijdige gevoelens door Robins hoofd. Deze afleveringen van Puppy Love werden al eerder gepubliceerd onder de titel Puppy from Hell in Stripnieuws 48, als Puppy Love op 8, 9, 11 en 12 september 2017  in Metro en in de beide Puppy Love-albums, het oblong-album' Er keft iets in de keuken' uit 2020  en het 'integrale' album 'Nee, ik wil geen hondje' uit 2021.
(Illustratie: © Disney)

En dan is er deze week natuurlijk ook een nieuwe Donald Duck (nr 45-2022) met daarin maar liefst twee nieuwe verhalen, waarvan een van de titelhelden ook de voorplaat siert.

)

We beginnen op pagina 16 t/m 20 Goofy in 'De verkeerspaddestoelen). Een verhaal dat zich grotendeels afspeelt in het bos en waarvoor ik de inspiratie daar op deed toen we een route dwars door het bos namen van het ene dorp naar het andere en ons daarbij niet alleen op een routeplanner baseerden, maar ook op de verkeerspaddestoelen. En toen was de vraag, wat zou er gebeuren als iemand als Goofy die verkeerspaddestoelen in het bos zou moeten plaatsen? Welke gevolgen dat heeft, lees je deze week in Donald Duck. Het verhaal werd meesterlijk getekend door de Franse tekenaar Thomas Cabellic.

(Schets: Paul Hoogma)

Daarna, op pagina 24 en 25 Ariel in 'Mensenspullen en moeralen'. Een verhaal waarvoor ik het scenario schreef met collega Paul Hoogma. Ariel en Botje zijn op zoek naar mensenspullen in een scheepswrak waar ze nog niet eerder geweest zijn. Helaas worden ze in de gaten gehouden door Gruwel en Griezel en vooral Botje zou liever hebben dat ze verdwijnen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar David Soriano.

Prettig weekend allemaal!


Geen opmerkingen: