woensdag 12 oktober 2022

Stripfestival Breda 2022


Aanstaand weekend 15 en 16 oktober vindt in het Chasse Theater eindelijk weer het Stripfestival Breda plaats. Met vele stripmakers uit binnen- en buitenland, waaronder Hans, Eric, Danker Jan en ik. Samen met Danker Jan zal ik plaatsnemen in stand 60. En we hebben meteen een primeur. Danker Jan presenteert de nieuwe Hel Portfolio, The Ziegfield files. Dit is wat Danker Jan er zelf over schrijft op zijn Faceboekpagina:  

De afgelopen jaren heb ik een aantal prenten van Hel gemaakt. Losse prenten, die pas later een serie werden: de Ziegfield-serie. Alle 6 prenten zijn nu gebundeld in een map, The Ziegfield Files, en volgende weekend (15-16 oktober) voor het eerst te koop op het stripfestival Breda.
De oplage van deze map is 100 exemplaren. Alle prenten zijn apart genummerd en gesigneerd en de map kost 30 euro.
Een aantal mensen zal de eerste 3 prenten al los gekocht hebben. Voor hen is er de mogelijkheid om de map met alleen de laatste 3 prenten aan te schaffen. Uiteraard tegen een gereduceerd tarief.


Van 'The Ziegfield Files' ,die zaterdag op het Stripfestival Breda voor het eerst te koop is, verschijnt gelijktijdig een versie met de tekeningen op het formaat van de originele illustraties. Op A3 formaat in een stemmig zwarte map met drie lintjes. De inhoud is gelijk aan de normale versie. Alleen is hier nog een verantwoordingspagina aan toegevoegd.
Deze map gaat 50 euro kosten, maar let op... de oplage is maar 15 exemplaren. En op=op.(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Verder hebben we natuurlijk ook de beide albums van De avonturen van Hel bij ons, te weten 'De koffers van Raz Fadraz' en 'De Sibylle-codex'. Zowel de Nederlandse als de Duitse en de Franse albums zullen in Breda verkrijgbaar zijn. En natuurlijk de beide andere Hel-portfolio's. Voor de portfolio's en de buitenlandse Hel-albums geldt wel zolang de voorraad strekt.


(Illustratie: IJsbrand Oost)


IJsbrand is niet als signerende tekenaar aanwezig maar de albums van Max Miller zullen uiteraard wel te verkrijgen zijn in Breda. Zelf neem ik in elk geval 'De Orde van de Blauwe Steen' en Schaduwspel mee.

(Illustratie:, © Disney)

Verder hebben we alle ook Bob Evers-albums bij ons in harde en/of zachte kaft, en nog een primeur: het gloednieuwe Donald Duck Jubileumalbum Hoogtepunten uit 70 jaar vrolijk weekblad (daarover vrijdag meer op dit blog). Plus natuurlijk nog wat andere Donald Duck-albums, Nieuwe vrienden en diverse Tina Vakantie- en Winterboeken  Bovendien zijn ook Donald Duck tekenaars Jan-Roman Pikula en Maarten Gerritsen in Breda aanwezig, alleen op zaterdag in stand 7.

(Foto en illustratie: Danker Jan Oreel)

Ook het andere werk van Danker Jan is in Breda verkrijgbaar, zoals het album Ridders van Gelre, Ons verloren hertogdom, de blauwe editie van Publiek Geheim ,Tel Israel , Op zoek naar Zeeland, Verder op zoek naar Zeeland en Brabant, daar brandt nog licht en Goes in strip. 


Hans en Eric signeren beiden in de stand van Uitgeverij L (stand 6). Hans is alleen zaterdag aanwezig in de stand van Uitgeverij L en zal daar het eerste deel van Wynona 'Als de beer ontwaakt' en alle albums van de Rhonda-trilogie signeren. Maar je kunt natuurlijk ook voor Bob Evers en Puppy Love bij Hans terecht.

(Illustratie: Eric Heuvel)                     

Eric is beide dagen aanwezig in de stand van Uitgeverij L en zal vooral het nieuwe January Jones-album 'In de geest van Omar' signeren, maar je kunt vast ook voor andere albums bij Eric terecht, zoals bijvoorbeeld Nieuwe vrienden. En natuurlijk gaan we proberen al dat moois te voorzien van tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil. Kortom, er is weer genoeg te doen en te zien in Breda. We hopen jullie dan ook allemaal weer te mogen begroeten.


Stripfestival Breda

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022

Chassé Theater

Cladius Prinsenlaan 8

4811 DK Breda

Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur

Signeersessie Hans: zaterdag 15 oktober,  een aantal uren tussen 10 en 17 uur (stand 6)

Signeersessies Danker Jan en Frank: zaterdag 15  en zondag 16 oktobervan 10 tot 17 uur  (stand 60)

Info: https://stripfestivalbreda.nl/

Geen opmerkingen: