vrijdag 23 september 2022

De strips van deze week

 


Maar liefst drie nieuwe strips in de tijdschriften. We beginnen met Tokkie Tor op pagina 18 t/m 20 van de nieuwe Donald Duck (nr 39-2022). Elke herfst heeft Puindorp hetzelfde probleem. De bladeren vallen van de bomen en Puindorp raakt eronder bedolven. Tokkie, Tonnie en Bo doen hun best de gevallen bladeren op te ruimen, maar dan blijkt een van de bladeren een wandelend blad te zijn met naam Wanda. Wanda is per ongeluk door de wind naar Puindorp geblazen over de hoofden van een bende enorme spinnen heen, die hun webben rondom Puindorp geweven hebben. En hoe krijgen Tokkie, Tonnie en Bo dan Wanda, het wandelend blad weer thuis bij haar familie? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.


Daarna, op pagina 31 tot en met 35 een nieuw avontuur van Joe Carioca. Joe heeft plannen om samen met Conchita te gaan eten en dan Conchita voor de rekening te laten opdraaien, maar helaas voor hem heet Conchita andere plannen. Ze wil graag naar het grote festival in Rio en een ritje in het reuzenrad maken. En volgens haar is het Joe's beurt om te trakteren. Voor Joe zit er niets anders op dan mee te gaan naar het festival waar ook Juan en Nestor aanwezig zijn. Joe bedenkt een smoes over een zakkenroller die zijn portemonnee gestolen zou hebben, maar werkt zichzelf daarmee steeds meer in de problemen. Vooral omdat Conchita's mama de commissaris van politie is en met haar mannen ook op het festival aanwezig is. En ook dit verhaal werd getekend door José Antonio González.

(Illustratie: © Holco Publications)

En dan verscheen deze week ook de nieuwe Penny (nr 19-2022) met daarin op pagina 4 t/m 13 het verhaal 'Zusjes'. Een verhaal waarin Rosa door haar ouders verplicht wordt haar zus Femke mee naar de manege, dit omdat Femke anders niet genoeg buiten zou komen. Femke interesseert zich echter helemaal niet voor paarden, wel voor beauty en voor de nieuwe IPad die ze van haar ouders cadeau krijgt als ze het maar lang genoeg volhoudt op de manege. Een zus waar Rosa op het eerste gezicht dus niet veel aan heeft op de manege. Maar niets is minder. Beauty en paardenverzorging blijken heel wat meer met elkaar te maken te hebben dan je op het eerste gezicht zou denken. En dus gaan dingen op de manege ineens 'Femke's way'.

 

(Foto: Wendy Vonk, © Holco Publications)

Helemaal nieuw is dit verhaal overigens niet, want het verscheen eerder in Penny 7-2016 als fotostrip in de serie Duinmanege. Nu dus als getekende strip in de Penny van deze week.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: