vrijdag 19 augustus 2022

De strips van deze week

(Schets: Paul Hoogma)

 Na een paar rustige week vind je deze week maar liefst drie nieuwgepubliceerde verhalen in de tijdschriften van deze week. Slechts één daarvan is echt nieuw en dat is Oom Dagobert en de Biljonairscamping op pagina 36 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck (nr 34-2022(. Een verhaal waarvoor ik eerder dit jaar het scenario samen met collega-scenarist Paul Hoogma schreef. Dagobert heeft een deel van het Duistere Woud gekocht om daar een camping op te richten waar Biljonairs de oude gloriedagen van de goud- en zilverzoekers kunnen beleven en meer dingen die Dagobert in zijn jeugd heeft gedaan en zijzelf niet. 

Helaas worden Dagoberts plannen afgeluisterd door de Zware Jongens die zich maar wat graag aanmelden op de Biljonairscamping, uiteraard verkleed als biljonair, om zodoende rijker naar huis te gaan dan dat ze kwamen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Jordi Alfonso en Tony Fernandez.

Deze week verscheen ook de nieuwe Katrien Duck (nr 9-2022)  met daarin de twee andere stripverhalen. Als eerste is dat Oma Duck op pagina 19 t/m 23 van de nieuwe Katrien Duck. Een verhaal waarin Oma noodgedwongen opnieuw rijlessen moet nemen, omdat haar rijbewijs verlopen is. De beste rijschoolhouder van Duckstad, ene Donald Duck, biedt aan haar die rijlessen te geven. Maar dan blijkt dat Oma een van de meest lastige en eigenwijze klanten is die deze rijschoolhouder ooit heeft gehad. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Jaap Stavenuiter en eerder gepubliceerdin Katrien 5-2002, Katrien 5-2008,  Katrien 5-2014 en Katrien Duck 9-2018.

Op bladzijde 31 t/m 34 vind je een verhaal uit Katrien’s dagboek, dat ik samen met collega Paul Hoogma schreef.  Waarin Willie een uitvinding doet die de eeuwige kemphanen Donald en Guus tot de beste vrienden maakt. Zulke goede vrienden zelfs, dat ze Katrien niet meer zien staan. En als Katrien vervolgens de uitwerking van de vredesstraal ongedaan wil maken, blijkt dat Willie daar nou juist geen rekening mee had gehouden. Wie wil er nou geen vrede, toch? Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Mau Heymans en eveneens eerder gepubliceerd in Katrien 5-2002, Katrien 5-2008, Katrien 5-2014 en Katrien Duck 9-2018.

(Illustratie: Eh..ja, dat moet je dus raden)
En dan tenslotte de nieuwe Eppo (nr 17-2022). Daarin vind je op pagina in de rubriek "Win, win, win' de gebruikelijke prijsvraag. Deze keer kun je de Texel puzzel 2022 winnen als je maar weet wie daarvan de tekenaar is. Het is niet zo heel moeilijk. Zoek op dit blog naar 'Texel puzzel' en je vindt het antwoord vanzelf. En wie weet krijg je de nieuwste Texel puzzel dan ook binnenkort thuisgestuurd
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: