zaterdag 12 maart 2022

... en de strips van deze week

 


Ook deze week weer een nieuw verhaal in de nieuwe Donald Duck (nr 11-2022) en wel Aladdin, op pagina 15 t/m 19. Een verhaal waarin een oude vriend van Geest opduikt, de wensgeest Slimpie. Slimpie woont in een kruik in plaats van een wonderlamp en  heeft nog nooit ook maar één wens goed vervuld. Hij kan pas vrijkomen uit zijn kruik als hij drie wensen achter elkaar goed vervuld. Om dat  voor elkaar te krijgen geeft Geest Slimpie les in wensen vervullen. Maar intussen is er iemand in Agrabah naarstig op zoek naar een wensgeest. Iemand met slechte bedoelingen. In het scenario werden de rollen van de slechterikken nog gespeeld door Jafar en Iago, zoals je hierboven kunt zien. Ik schreef dit scenario twee jaar geleden, maar in de tussentijd zijn er nieuwe richtlijnen gekomen rondom het optreden van de personages uit de klassieke Disneytekenfilms in strips. 

(Illustratie: David Soriano, © Disney)

Om die reden werden Jafar en Iago in de strip vervangen door deze vooralsnog even naamloze als boosaardige koopman en zijn uil. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar David Soriano.

En dan, twee weken geleden al aangekondigd, nu in de nieuwe Penny (nr 6-2022), de tweede aflevering van Hecksehoef.  Deze aflevering, te vinden op pagina 16 t/m 25, speelt zich af op de dag na de gebeurtenissen uit deel 1  Nadat Aukje in de eerste aflevering de vloek rond gravendochter Cecilia verbrak vind ze in haar kamer een kistje met een ketting, een sleutel, en een stuk perkament met een raadsel. Als Jelle dat hoort, denkt hij dat ze in een of andere reallife game terecht gekomen zijn en dat ze aan de hand van raadsels en aanwijzingen een schat moeten zien te vinden. Hij zit niet eens zover van de waarheid vandaan, behalve dan dat het geen game is, maar ‘real-life’. Een en ander heeft te maken met vreemd veulen in een verborgen stal op manege Hecksehoef en een nieuwe poging van de Woudheksen om Cecilia te dwingen haar magische medaillon aan hen te geven, Introducing in deze aflevering: paardenhandelaar Van Grimmelen die lid is van de Woudheksen, maar zo zijn eigen agenda heeft. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny 2-2012.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: