zaterdag 15 januari 2022

Penny 2-2022

In Penny 2-2022gaat de serie Hecksehoef opnieuw van start. De eerste aflevering van deze tiendelige stripserie vind je op pagina 26 t/m 31 en 27 van de nieuwe Penny. Hecksehoef is een strip boordevol raadsels en mysteries. Het begint allemaal als hoofdrolspeler Aukje, Mara, Jelle en Sven worden uitgenodigd worden voor een paardenkamp op Hecksehoef. En Aukje krijgt het meteen zwaar voor haar kiezen als ze de eerste nacht letterlijk de achtervolging inzet op een nachtmerrie. Een en ander heeft te maken  met de vervloeking van gravendochter Cecilia door de Woudheksen. En dat is pas het begin van het mysterie. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny 1-2012.

(Illustraties: © Holco Publications)

Behalve deze eerste Hecksehoef-aflevering zijn vind je in deze Penny ook een gag van Penny de Pony, destijds bedacht in samenwerking met de redactie, en wel op pagina 44. Penny’s baasje Pippa heeft de mazelen, maar dat is natuurlijk een ziekte waar een pony als Penny niets van begrijpt. Penny ziet alleen maar de vlekjes. Ook deze strip werd eerder gepubliceerd in Penny 1-2012.
En dan tenslotte op pagina 54 t/m 63 het verhaal Pas de deux! Met dit verhaal is iets bijzonders aan de hand, want het verscheen eerder  als aflevering van de fotostrip Duinmanege in Penny 2-2016. 
(Pas de deux anno 2016, foto: Wendy Vonk, © Holco Publications)
En nu, anno 2022 als op zich zelf staand getekend stripavontuur. Pas de deux is in dit geval niet het klassieke ballet met het Zwanenmeer, maar paarden die op muziek precies dezelfde figuren rijden. Toch is er ergens wat verwarring over deze term, waardoor hoofdrolspeelsters Saar en Tess met hun paarden Tarzan en Remy een nogal aparte pas de deux rijden. Ook dit verhaal werd geschreven naar een plot van de redactie van Penny.
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: