vrijdag 31 december 2021

Donald Duck 1-2022

 


Het is de laatste dag van het jaar, maar de eerste bladen van 2022 liggen al in de winkel. Waaronder de eerste Donald Duck van het nieuwe jaar. En dat is niet zomaar een nummer. Dit is was Sander Dieben er op zijn Facebookpagina al eerder over schreef.

(Bron: Facebook)

Kortom, de 70ste jaargang van Donald Duck gaat van start met veel bijzonder Nederlands werk, waaronder drie strip waarvoor ik het scenario schreef. De eerste kom je tegen op pagina 29 t/m 33: Mickey Mouse en het huis met een spook in de muur. Het was een verlaten huis in het bos, waar ogenschijnlijk niemand woonde, maar waar wel een bord 'Verboden toegang' bij het erf stond. Waarom was me een raadsel/ En dan gaat je fantasie werken. Dat leverde uiteindelijk een winters Mickey Mouseverhaal op waarin Mickey, Minnie en Puk en Max in de sneeuw stranden en bij gebrek aan bereik op zoek gaan naar hulp. Dat doet ze bij een verlaten huis in het bos belanden, waar ook niemand lijkt  te wonen, maar waar wel vreemde dingen. Puk en Max laten zich niet uit het veld slaan, maar zien een mogelijkheid hun eigen griezelfilm te maken. De strip werd van geweldig en heel sfeervol tekenwerk voorzien door de Franse tekenaar Thomas Cabellic.

Meteen daarna op pagina 34 en 35 het Panchitoverhaal 'De schoolbel". Een verhaal waarin een vogel op de meeste onmogeljike tijd de schoolbel, zodat geen leerling meer weet wanneer de les begint of is afgelopen. Aan Panchito en Senor Martinez de taak om uit te zoeken waarom. Het verhaal werd getekend  door Spaanse tekenaar Angel Rodriguez.

Tenslotte op pagina 38 t/m 42 het Duckiesverhaal 'Audities voor de ijsshow'. Waarin Lizzy, Juultje en Babetje auditie willen doen voor de Grote Duckstadse IJsshow, maar helaas dwars gezeten worden door Arie en Willem die ijsvlakte willen gebruiken voor talloze grappen en grollen voor hun Joetjoepkanaal 'Lol en larie met Willem en Arie'. Onnodig te zeggen dat Lizzy,Juultje en Babetje daar het voornaamste slachtoffer van worden. Of het ze dan toch nog lukt om in de ijssshow op te treden, dat lees je deze week in Donald Duck. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

Fijne jaarwisseling allemaal!

Geen opmerkingen: