vrijdag 19 november 2021

De strips van deze week


 Ook deze weer een aantal nieuwe strips in de diverse tijdschriften én een aankondiging voor volgende week. Als eerste komen De Leeuwenkoning tegen en wel op pagina 27 t/m 31 van de nieuwe Donald Duck (nr 47-2021). Het is een warme dag en Timon, Pumbaa en Simba hebben zin om te gaan zwemmen. Helaas is de rivier bezet door een familie krokodillen die de 80ste verjaardag van Oma Kroko viert met allerlei spelletjes. Een van die spelletjes is dat Oma Kroko de eerste hap mag nemen van ieder dier dat in het water komt. Niet handig als je net een frisse duik wilt nemen. Gelukkig heeft Simba nog een paar ideeen om de krokodillen uit het water te krijgen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Angel Rodriguez.

In de nieuwe Tina (nr 47-2021) vind je op pagina 47 een gloednieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Cindy Horevoorts, die ook met het idee voor deze gag kwam. Karlijn heeft een bijbaantje in de supermarkt, kortingsstickers plakken, terwijl Catootje een nieuwe rugzak nodig heeft. Waarop Karlijn op het idee komt Catootje en Jans naar de supermarkt te sturen voor een rugzak met kortingsstickers en groente en fruit in de aanbieding. Catootje wil Karlijn bedanken met een cadeautje, maar is dat nou juist niet heel duur voor haar? De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

(Illustratie: Daniel Perez, © Disney)

En dan tenslotte, de aankondiging voor volgende week. Die vind je achterop de nieuwe Donald Duck, waar het verhaal 'Oena's opgravingen' staat aangekondigd. Een archeologisch avontuur, dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma, met Donald, Guus en Oena in de hoofdrollen. Volgende week meer daarover in Donald Duck en hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: