zaterdag 6 november 2021

De strippublicaties van deze week


 Ook deze week weer een nieuw verhaal in de nieuwe Donald Duck (nr 45-2021) en wel Goofy in 'Mortimers babbeltrucs', te vinden op pagina 16 t/m 19. Het was een bericht van de bank met een opsomming van alle mogelijke babbel- en phishingtrucs die me op het idee bracht voor dit verhaal. 
Ik kon me zo voorstellen dat een simpele ziel als Goofy behoorlijk schrikt als hij dat zo in één bericht bij elkaar ziet staan. En ook dat iemand als Mortimer niet te beroerd om is uit te testen of Goofy per ongeluk toch niet in een van die trucs trapt. Of bijvoorbeeld in een truc die nou juist niet in die brief staat. Het verhaal werd getekend door  de Italiaanse tekenaar Massimo Fecchi.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

En dan onze crowdfundingsactie voor het album van Japien de Joode. Het verhaal van het enige Joodse gezin op Urk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Officieel eindigde de crowdfundingsactie op 31 oktober, maar het lijkt erop dat er ook twee dagen geleden nog een gift gedaan is. En ook de 'Doneer'-knop is nog steeds aanwezig op de site. Dus mocht je nog een bijdrage willen leveren aan de totstandkoming van dit album en het bijbehorende lespakket, wacht dan niet te lang en doe alsnog mee aan de crowdfundingsactie. De stand op het moment is 6833 euro en dat is 105 % van het streefbedrag. Ook de mogelijkheid tot voorinschrijving en sponsoring bestaat nog steeds en die zal waarschijnlijk mogelijk blijven tot het album naar de drukker gaat.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: