vrijdag 17 september 2021

De strippublicaties van deze week


Deze week in de nieuwe Donald Duck (nr 38-2021) een gloednieuw avontuur van Madam Mikmak. Op pagina 29 t/m 32 vind je het verhaal 'Het vliegende tapijt'. En dat vliegende tapijt is van niemand minder dan Merlijn de tovenaar. Merlijn bestudeert het vliegen van de vogels en heeft zichzelf in een vogel veranderd. Dat moet je natuurlijk niet doen als Mikmaks kat Haarbal in de buurt is. Gelukkig heeft Merlijn nog een andere manier van vliegen. Juist, op een vliegend tapijt dat hij van een van zijn reizen door het Verre Oosten heeft meegenomen. Volgens Merlijn is vliegen op een tapijt een stuk comfortabeler dan op een bezem. Mikmak laat dat niet op zich zitten en zoekt thuis naar een vloerkleed. Veel verder dan een oud laken komt ze niet en de spreuk waarmee ze lakens en tapijten probeert te laten vliegen doet dat op een wel heel speciale manier. Het verhaal werd meesterlijk getekend door niemand minder dan José Rámon Bernado.

(Schets: Paul Hoogma)

Eerder deze week verscheen ook de nieuwe Katrien Duck (nr 10-2021) en daarin vind je op pagina 19 en 20 een Duckiesverhaal dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma.  Gymlerares Juffrouw Knol zet de Duckies aan tot een gezondere levensstijl nadat ze hen betrapt op het kopen van fastfood. Snackkraameigenaar Jopie ziet zijn handel echter in rook opgaan en neemt daarom zijn eigen maatregelen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Katrien 4-2001, Katrien 4-2007, Katrien 4-2013 en Katrien Duck 10-2017.

In 2011 verscheen, tegelijk met de film 'Penny's Shadow' het album 'De verdronken paarden van Ameland. Daarover bericht Willem Gay deze week op Stripknip


(Illustratie: Daniel Perez, ©Disney)

En tenslotte blikken we vooruit naar volgende week. Achterop de nieuwe Donald Duck staat bovenstaande aankondiging voor 'Donald Duck als jobhopper'',  waarvoor ik het scenario wederom met collega Paul Hoogma schreef. Volgende meer over dit verhaal hier op de Bob Evers Strip blog en natuurlijk in de Donald Duck van volgende week.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: