woensdag 4 november 2020

Nu in de winkel in Kapelle en Goes: Kapelle in Strip


Maandagmiddag 14.00 uur, de raadszaal van het gemeentehuis van Kapelle. Plaats en tijd van de officiele presentatie van het album 'Kapelle in Strip' waar Danker Jan en ik de afgelopen maanden aan gewerkt hebben. Het album verschijnt ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de gemeente Kapelle.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Behalve Danker Jan en ik waren ook de andere makers van dit album aanwezig: Bas Oele en Bas Chamaleau, beiden lid van de werkgroep diezich bezig hield met mogelijke onderwerpen en de inhoud van de canon, Jan Kuipers, die op basis van dit materiaal en eigen research de tien hoofdstukken van de canon, Dave Herselman, namens Boekhandel Lectori, alsook de PZC en Omroep Zeeland. En verder een aantal kinderen en hun juf van Juliana van Stolbergschool.

 

(Bron en foto: Omroep Zeeland)

resentatie begon met uiteraard met een kopje of thee, gevolgd  de ontvangst en een korte inleiding van wethouder Jon Herselman. Niet toevallig is het deze week de Week van het Zeeuwse Boek en zoals Danker Jan bij de overhandiging van het eerste album aan wethouder Jon Herselman, al opmerkte, past dit stripalbum daar prima in. Van de overhandiging van dit eerste exemplaar is ook een foto en een kort filmpje te zien op de site van Omroep Zeeland, die van dit alles opnames maakte. Daarna was het de beurt aan de kinderen om een drietal vragen te stellen aan Danker Jan. Het ging over de leeftijd van stripfiguren, of er ook een personage in de strip voorkomt dat even oud als de Gemeente Kapelle en welk dier uit de strip Danker Jan zelf graag zou willen zijn. Danker Jans antwoord? De mammoet.

Na het beantwoorden van alle vragen werden de auteursexemplaren uitgedeeld aan de makers van he album en natuurlijk kregen ook alle kinderen en de auteursexemplaren aan ons als makers van het album. De presentatie, die uiteraard geheel besloten en coronaproof was, duurde iets meer dan een half uur. Na afloop lagen er nog 125 hardcoveralbums klaar die allen nog genummerd, gesigneerd en van een bijlage voorzien moesten worden door Danker Jan, Jan Kuipers en mijzelf. Waarbij opgemerkt moet worden dat Danker Jan hier het meeste werk aan heeft gehad. Al met al zijn we daar bijna twee uur mee bezig geweest. Tijdens de signeersessie werden Danker Jan en ik ook nog geinterviewd voor de radio van Omroep Zeeland. En Danker Jan is ook geinterviewd door Willem Adriaansen van de PZC en dat artikel vind je hier

Het album is in twee edities verschenen. Behalve de hardcovereditie met bijlage en wikkel in een oplage van 125 exemplaren (helaas geen 150 zoals per abuis op de wikkel staat) en een softcovereditie van 1500 exemplaren die sinds gisteren, dinsdag 3 november, te koop  en te bestellen zijn bij Boekhandel Lectori, in Kapelle en Het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes en natuurlijk in de webshop van Danker Jan.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Vandaag, woensdag 4 november., wordt 'Kapelle in strip' door het gemeentebestuur uitgedeeld aan alle bovenbouwleerlingen van de basisscholen in de gemeente Kapelle. Het album bestaat uit twee delen. Allereerst de strip in tien hoofdstukken en daarna de canon ,geschreven door Jan Kuipers, waarop Danker Jan en ik het scenario voor Kapelle in strip baseerden. En uiteraard bestaat de canon ook uit tien hoofdstukken met dezelfde titel. Bij de hardcoveruitgave krijg je ook nog een bijlage met drie prenten van Danker Jan cadeua. Dus wacht niet langer en bestel de hardcovereditie nu in de webshop van Danker Jan. Zolang de voorraad strekt. 

Geen opmerkingen: