vrijdag 2 oktober 2020

De nieuwste strips

 


Eppo 20-2020 ligt sinds deze week in de winkel. En dat betekent ook een nieuwe aflevering van  Hans' nieuwe strip Als de beer ontwaakt 1: Wynona. In aflevering 5, te vinden op pagina 20 t/m 22 van de nieuwe Eppo, maken Dan en Wynona een tussenstop bij een benzinestation. Bij toeval vindt Daan aantekeningen van Wynona, bestaande uit een citaat uit Dickens' 'Tale of two cities' . Op het eerste gezicht lijken ze niets met de zaak van Tobarth Reeves te maken te hebben. Of toch wel?

 Het gesprek over Dickens' verhaal duurt niet lang, want bij het benzinestation breekt een vechtpartij los. Dan maakt op eigen wijze duidelijk dat hij er geen brood in ziet zich hier mee te bemoeien, maar raakt ongewild toch betrokken bij de vechtpartij. Over twee weken lees je in Eppo hoe dit verder gaat.


Ook in de Donald Duck vind je deze week een gloednieuwe strip en wel een avontuur van Goofy en Guus Geluk, te vinden op pagina 24 t/m 29 waar ik begin dit jaar het scenario schreef. Goofy wil meedoen aan een fotowedstrijd waarbij het de bedoeling is een zeldzame vogel te fotograferen. Dankzij het geluk van Guus belanden Goofy en Guus samen in Afrika waar ze hopen een schoenbekooievaar te fotograferen. Maar in Afrika lijkt het geluk van Guus hen in de steek te laten en belanden Goofy en Guus bij allerlei verschillende dieren, behalve bij een schoenbekooievaar. Of lijkt dat maar zo? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.
(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Met deze twee strips zijn we begonnen aan het laatste kwartaal van 2020, waar ons nog veel meer moois staat te wachten. Zo presenteerde Danker Jan afgelopen zondag bij Boekhandel De Koperen Tuin de nieuwe uitgebreide versie in kleur van Goes in Strip, waarvan de verschillende edities inmiddels ook te koop zijn in de webshop van Danker Jan. En gisteren verscheen ook de bovenstaande cover van het aankomende album ter gelegenheid van 50 jaar Gemeente Kapelle op de Facebookpagina van Danker Jan met daarbij onderstaande info. Zoals het er nu uitziet, verschijnt de Kapelle-strip begin november in album.

Cover van het stripboek van Kapelle. Volgende maand in de winkel. Nu alvast als kleurplaat in de kinderboekenweek.


(Foto: Bron: Het Stripschap)

En vandaag, op de verjaardag van IJsbrand, besteedt de Facebookpagina van Het Stripschap niet alleen aandacht aan IJsbrands verjaardag, maar ook aan de toekomstige publicaties rond Max Miller. 

Zowel IJsbrand als Hans Lijklema komen met meer nieuws in de reacties op deze Facebookpost. Zo schreef IJsbrand:

Er komt zeker wel weer een nieuw verhaal; even geduld 😉

en

Max komt terug, hoe dan ook! Op een laag pitje (door die strip over Groningen anno 1672 die al mijn aandacht vraagt) werken we aan een nieuw verhaal. En publicatie in Eppo blijft natuurlijk een mogelijkheid 😊

En Hans Lijklema reageerde met:

En ik werk sinds vorig jaar met IJsbrand aan een strip over het Groningens Ontzet en daardoor ligt Max Miller even stil ;-) Daarnaast komen er binnenkort wel twee publicaties waarin Max ook van de partij zal zijn (volg IJsbrand maar op FB voor meer info ;-) ).

IJsbrand, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele, vele, creatieve jaren en voor iedereen die deze post vandaag of de komende dagen leest, heel prettig weekend.

Geen opmerkingen: