zaterdag 9 mei 2020

De nieuwste strips en aankondigingen

Ook deze week is er weer een nieuw BD Must Webzine (nr 6-2020) verschenen. Met daarin, in het Frans, zesde aflevering van Help me, Rhonda! We zitten in L.A., waar Rhonda kennismaakt met Wong, die die Rhonda niet alleen leert op Dana Dane, maar Dana Dane te zijn. Ook de geheime dienst heeft belangstelling voor Dana's plotselinge verschijning in de trein. Villafranca laat Rhonda optreden op het setfeestje in Hollywood waar natuurlijk veel belangstelling is van de pers voor haar plotselinge terugkeer. Maar Rhonda maakt ook kennis met de feestvierders in Hollywood. En tot overmaat van ramp duikt ook Carl in het gezelschap van meneer Sonnberg op op dat feestje. BD Must Webzine nummer 6 kun je hier downloaden.

Intussen werkt Hans onverdroten door aan zijn nieuwe strip, waarvan hij af en toe op zijn helaas besloten Facebookpagina een voorproefje geeft. Gelukkig is zijn nieuwste post hierover ook te vinden op de Facebookpagina van Het Stripschap. Hans postte deze pagina, vergezeld van onderstaand bericht:

Heee! Maar dat is gewoon Rhonda!!! Niet helemaal, maar toch scherp gezien.
Zoals beloofd in Rhonda spin-off "meisje van papier", heb ik de vertrouwde papieren VanO-acteurs in m'n nieuwe strip gloedjenieuwe rollen gegeven. Nieuwe naam, nieuw karakter, zelfde koppies! Hier even een plaatje van de tekentafel van vanmorgen. Pagina half klaar, nog achtergronden en even kijken naar de zwartbalans. Na de zomer dan ein-de-lijk in de Eppo, voorpublicatie van de nieuwe VanO-strip.

(Illustratie: Daniel Perez, illustratie cover: Jan-Roman Pikula, © Disney)
En nog een aankondiging, maar dan eentje voor een strip die je volgende week al kunt lezen. Dat zou natuurlijk dĂ© week worden van het Songfestival in Nederland. En ook in Duckstad zou er een songfestival zijn, in een verhaal dat ik samen met collega Paul Hoogma schreef. Zoals bekend werd in Nederland het songfestival voor dit jaar afgelast en gezien de aankondiging op de achterkant van de Donald Duck van deze week is dat in Duckstad ook zo. Als alternatief wordt daar de Tralala Talentenjacht gehouden. En wie dan toch die valszingende eend die daaraan meedoet, dat lees je volgende week in Donald Duck en hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: