maandag 27 januari 2020

Meer nieuws over De avonturen van Hel

Eind vorige week plaatste Danker Jan deze plaat op zijn Facebookpagina. De vrouw op de foto is Sophia Schliemann, de echtgenote van Heinrich Schliemann en de juwelen die zij draagt, zouden volgens haar echtgenoot de juwelen van niemand minder dan Helena van Troje zijn. De juwelen waren onderdeel van de zogenaamde Schat van Priamus die Heinrich Schliemann in Troje opgroef.
Wat er nu precies echt en onecht was aan deze schat en aan deze juwelen, daar hopen Danker Jan en ik later deze week achter te komen tijdens een bezoek aan het Allard Pierson Museum. Hoe dan ook, de juwelen van Helena van Troje zijn voor Hel en Julia een goede reden om een nieuw dossier van Raz Fadraz open te slaan. En vanaf daar start een geheel nieuwe zoektocht waar de juwelen van Helena van Troje een hoofdrol in spelen.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

En dan nog een primeur. Nog niet op Facebook te vinden, maar al wel hier op de Bob Evers blog. De bovenstaande, door Wilma Leenders ingekleurde plaat is onderdeel van de nieuwe portfolio van De avonturen van Hel, die later dit jaar, tijdens het Stripfestival Breda zal verschijnen. De plaat, getiteld 'Chopstick Joe' zul je de komende tijd waarschijnlijk ook tegenkomen op diverse andere stripfestivals als promotie voor de nieuwe portfolio. Maar je kunt nu ook al intekenen op de 'Avonturen'-portofolio via de webshop van Danker Jan. De portfolio bestaat uit 8 kleurenprenten en een bijbehorende schetsboek. Mis het dus niet en teken nu in of op een van de komende stripfestivals.

Geen opmerkingen: