vrijdag 23 augustus 2019

De strips van deze week

Na de verhalen in de Action-Donald Duck-oblong albums zijn er deze ook drie nieuwe strippublicaties te vinden in de tijdschriften van deze week. Als eerste is dat Hiawatha in het verhaal 'Noten verzamelen' op pagina 26 t/m 29 van de nieuwe Donald Duck (nr 35-2019).

(Schets: Paul Hoogma)

Een verhaal waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma en waarin Hiawatha voor zijn moeder noten gaat halen op Tomahawk-eiland. Helaas zijn de Pafwangs op hetzelfde idee gekomen en niet van plan om de notenvoorraad te delen. Onnodig te zeggen dat Hiawatha het daar niet mee eens is en er alles aan doet om de noten alsnog in handen te krijgen. En dan is een stel eekhoorns dat ook op zoek is naar noten.
Het verhaal werd prachtig getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez.

Op pagina 25 en 26 van de nieuwe Katrien (nr 9-2019) vind je het Duckies-verhaal 'Spreekbeurt'. Waarin Meester Warbol zijn leerlingen gevraagd heeft een spreekbeurt te houden. Speciaal voor die gelegenheid hebben Kwik, Kwek en Kwak hun nieuwgevonden hond Flipje (in het scenario Zwabbertje) meegenomen naar school. Volgens Meester Warbol was dat niet de bedoeling. Maar of hij zijn leerlingen dat nou ook echt verteld heeft? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez en eerder gepubliceerd in Donald Duck 23-2007.

Tenslotte vind je op pagina 50 van de nieuwe Tina (nr 35-2019) een gloednieuw verhaal van Karlijn, Catootje en de ouders. Een verhaal waarvoor ik het scenario samen schreven met collega-scenariste Cindy Horevoorts. Catootje heeft met prijsvraag een reisje naar Londen en kaartjes voor de International Magic Show gewonnen heeft. Karlijn en Catootje zien diep onder de indruk van de show en imiteren de rest van de dag, waar ze ook komen, op hun eigen wijze alle toverspreuken die ze zich nog herinneren. Dit tot oplopende ergernis van Jan. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: