vrijdag 11 januari 2019

...en de andere publicaties van deze week

Behalve deze feestelijke eerste Eppo van 2019 verschenen er deze week nog een aantal andere tijdschriften met nieuwe strips. 

(Schets: Saskia Janssen en Frank Jonker)

Zoals de nieuwe Tina van deze week (nr 3-2019) met daarin op pagina 50 een gloednieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders. Het scenario daarvoor schreef ik samen met collega Saskia Janssen en het was ook Saskia, die na het bezoek aan een dino-vlindertuin met het idee kwam voor deze gag. En dus brengt ook de familie Tromp deze week een bezoek aan een dino-vlindertuin. Karlijn en Jans zijn vooral bezig met het maken van mooie foto's, Catootje wil graag naar de apen en Jan naar de T-rex. Helaas is hij de enige die daar belangstelling voor heeft en luistert er verder in het gezelschap niemand naar hem. Tot Jan uit zijn slof schiet. Maar ook dan moet hij het afleggen tegen de vrouwen in het gezelschap. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Deze week viel ook het KanjerWens Magazine (nr 3-2018) in de bus, met dank aan Lijsbert.

(Foto's: Mariska Aarden-Sinack)

Met een aantal mooie verslagen van de Kanjer Wens Dagen van het afgelopen jaar, waaronder op pagina 32 en 33 het verhaal van de Kanjer Wens Dag van Janna, waarin ik zelf tijdens het Stripfestival Knokke-Heist in mei ook mocht meewerken. Janna is grote fan van Donald Duck en speciaal voor haar en haar zusje Julia maakte ik tijdens het Stripfestival Knokke-Heist een paar speciale tekening van Donald en zijn familie. En natuurlijk kregen ze ook het toen nieuwe Spannendste Avonturen-album cadeau met daarin onder andere het Oom Dagobertverhaal 'De genezers van de Andes'  Zelf plaatste ik dit verhaal al eens in mijn blogpost van 3 juli j.l., maar het is ook te vinden op de Facebookpagina van Crea-Trends.  En natuurlijk in het nieuwe (december)nummer van KanjerWens Magazine.

In Donald Duck deze week helaas geen nieuw verhaal van me, maar wel één aangekondigd voor volgende week.

(Illustratie: José Antonio González, © Disney)

Dan publiceert het vrolijke weekblad het Oom Dagobert-verhaal 'De erfenis van Siebe Smiecht' (H2018-004). Met een game, een verborgen schat en een mysterieuze villa. Volgende week veel meer hierover.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: