vrijdag 5 oktober 2018

Penny BPV Stripalbum

(Illustratie: © Holco Publications)
Behalve het gloednieuwe Mickey Mouse Jubileumalbum is er deze nog een nieuw stripalbum te koop, dat op dit blog zeker niet mag ontbreken. Het Penny BPV Stripalbum, ofwel Beste Paarden Vriendinnen stripalbum, is sinds deze week te koop via de Penny webshop en voorlopig alleen in combinatie met het nieuwe Penny Herfstboek 2018. In het Penny BPV Stripalbum vind je maar liefst vijf verhalen van Sarah de Shire, waarvan ik er voor vier het scenario mocht schrijven.
Het allereerste verhaal van Sarah is te vinden op pagina 3 t/m 10 van dit album en werd geschreven door Angelique Buhrs, die Sarah oorspronkelijk als personage bedacht voor een eenmalige verhaal. Maar Sarah bleek bij dat eerste verhaal al zo populair dat het niet anders kon of er moest een vervolg komen. Angelique bedacht een vervolg dat letterlijk begon waar Sarah's eerste verhaal eindigde. En ook alle andere Sarah de Shire-verhalen in dit album zijn door Angelique bedacht. Omdat Anqelique te weinig tijd had om ook de scenario's van de volgende verhalen te schrijven, werd ik door de Penny-redactie gevraagd om dat te doen.

En zo komen we dan bij het tweede verhaal van Sarah de Shire dat te vinden is pagina 13 t/m 18. Doordat haar bazinnetjes Sarah weg te halen bij haar grote liefde, de Shire-hengst op de manege, krijgt Sarah last van liefdesverdriet. En omdat Shires nogal grote paarden zijn heeft ook heel Sarah’s omgeving daar last van. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny Plus 12-2010.


Sarah's derde avontuur vind je op pagina 22 t/m 27. Daarin doen Maura en Marlin met Sarah mee aan een wedstrijd op de manege. De meisjes bereiden zich goed voor, want ze willen dolgraag een rozet voor Sarah winnen. Maar doordat Sarah zo groot en sterk is, doet ze alles net even anders dan de anderen en gaat er ook nog al eens wat mis. En of je daar nu een rozet mee wint? Maar misschien zorgt Sarah zelf wel voor de grootste verrassing. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny Plus 3-2011).

Sarah's vierde verhaal vind je op pagina 32 t/m 37. Inmiddels weten we dat Sarah een behoorlijk groot paard is. Ze eet dus ook behoorlijk veel en dat kost heel wat geld. Vandaar dat Maura en Marlin in dit verhaal samen met Sarah op zoek gaan naar een mogelijkheid om geld voor haar winterhooi te verdienen. Helaas lopen de meeste van die pogingen door Sarah’s toedoen op niets uit en kosten ze uiteindelijk meer dan ze opleveren. Maar ook hier komt Sarah zelf met de oplossing. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny Plus 8-2011.

Tenslotte vinden we Sarahs zevende avontuur op pagina 40 t/m 45 van dit album.

(Illustraties: © Holco Publications)

Zevende? Ja, want verhaal vijf en zes zijn, met daarin de komst van Mini, zijn een paar maanden geleden al in het Penny Veulenalbum opgenomen.. Dit verhaal is daar eigenlijk een soort vervolg op.  Sarah heeft zich inmiddels ontfermt over de Shetland-pony Mini, maar voor de rest blijft ze dezelfde slimme, maar soms ook onhandige grote Shire. En als er dan ineens van alles vernield wordt om en rond het huis van Maura en Marlin, lijkt het er op dat Sarah de dader is. De pogingen om haar in de wei te houden lopen op niets uit. En dan is er ook nog iets mis met Mini. Dit verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny 6-2012.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: