vrijdag 26 oktober 2018

1800 x Noortje

Deze week in de nieuwe Tina (nr 44-2018) de 1800ste gag van Noortje. Al 43 jaar lang beleeft Noortje haar avonturen in Tina. Eerst wekelijks, de laatste jaren tweewekelijks  in de andere week afgewisseld met een klassieke blunder van Noortje. En Noortje beleefde een tijdlang ook flink wat langere avonturen, die niet altijd meegenomen werden in de nummering. Waardoor het aantal Noortje-pagina's in feite veel hoger is. Hoe dan ook, de teller voor het aantal gags van Noortje staat deze week op 1800. Tijd voor een feestje, dus. En puur toevallig valt die 1800ste Noortje-gag precies in de week van Halloween. Ook Tina staat dus deze week in het teken van Halloween. Nu was het dus een behoorlijke uitdaging om een gag te verzinnen die niet alleen met Halloween te maken had, maar ook met het getal 1800. Waarom? Omdat Patty dit soort jubilea regelmatig vierde door het jubileumgetal in de gag te verwerken. Zoals bijvoorbeeld bij de 1500ste gag, waar Noortje alle deelnemer aan een sportdag op haar feestje wil uitnodigen.

(Illustratie: Jan Steeman, tekst: Patty Klein)
Of de 1600ste  gag, waarin natuurlijk de Slag bij Nieuwpoort ter sprake komt, maar ook het aantal hagelslagkorrels op het beschuit waarmee Noortje trakteert vanwege haar 1600ste avontuur, of zoals de leraar zegt: haar 1600ste blunder.

(Illustratie: Jan Steeman, tekst: Patty Klein)
En hoe combineer je dan het getal 1800 dan met Halloween? Wel, door Noortje een Halloweenparty te laten organiseren, waarin ze aan alles gedacht heeft, zelfs aan griezelgeurkaarsen. Met onverwachte gevolgen en daarin schuilt ook het getal 1800. Hoe precies, dat lees je deze week in Tina. En natuurlijk werd ook deze 1800ste Noortje-gag getekend door Lucas Steeman.
Noortje, Patty, Jan en Lucas, van harte gefeliciteerd!

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: