vrijdag 5 januari 2018

De strips van deze week

Vorige week al aangekondigd, deze week te vinden op pagina 5 t/m 16 van de nieuwe Donald Duck (nr 2-2018) het Oom Dagobert-verhaal 'De schat van Cocoseiland'.  Ik baseerde dit verhaal op de geschiedenis van Kapitein William Thompson  in 1820 vanwege de dreiging van een revolutie opdracht kreeg de rijkdommen van Peruaanse stad Lima naar Mexico te brengen, maar in plaats besloot piraat te worden en er met de schat vandoor te gaan. Naar verluidt heeft Thompson de schat op Cocoseiland verborgen, maar tot nu toe is deze niet gevonden. Een uitdaging voor Oom Dagobert dus. En dus duikt bij een bezoek aan Dagoberts scheepvaartmuseum in Costa Rica (In de strip: Costa Paprika) het scheepsjournaal van William Thompson, in de strip William Rompslomp genoeg. En dat zet Dagobert, na drie eerdere vruchteloze pogingen in zijn jeugd, eindelijk op het spoor van de schat van Rompslomp. Maar Dagobert is niet de enige geinteresseerde, ook de Zware Jongens willen de schat maar wat graag bemachtigen en volgen in diverse vermommingen de Ducks naar bergplaats van Rompslomps schat. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

En dan vind je deze week in de nieuwe Katrien (nr 1-2015) op bladzijde 31 t/m 34 ook nog een nieuwgepubliceerde strip van me. Een verhaal, getekend door Mau Heymans, dat eerder werd gepubliceerd in Katrien nr 1-2003 en Katrien 1-2009 en dat ik al schreef rond de eeuwwisseling. Een periode waarin er niet alleen voortdurend over de millenniumbug gepraat werd, ook nooit uitgekomen voorspellingen over het einde van de wereld werden gedaan, en in de kranten berichten verschenen over mensen die zouden zijn ontvoerd door ruimtewezens. Op die laatste berichten is dit verhaal gebaseerd.

Opmerkelijk is trouwens dat Donalds tekst in plaatje 6 van pagina 2 met iedere nieuwe publicatie verandert. Zo was de tekst in  het scenario als volgt:














Voor de publicatie in 2003 werd die door of Mau of de redactie veranderd in:






(Pagina 3, plaatje 6 van Donald Duck, ruimtewezens (H 2051) respectievelijk anno 2003, 2009, 2015 en 2017, getekend door Mau Heymans, © Disney)

En anno 2009 heeft Donald zijn hormonen beter onder controle en is de tekst veranderd in:







(








Een tekst die anno 2015 weer is veranderd in:















En anno 2017  in:
















Ook in de nieuwe Penny (nr 1-2018) verscheen deze week een nieuw verhaal.

(Foto: Lione Bakker, © Holco Publications)

Het scenario hiervoor schreef ik oorspronkelijk voor de serie 'Duinmanege', maar het verhaal wordt nu als op zichzelf staande fotostrip op pagina 4 t/m 13 van de nieuwe Penny onder de titel 'Nooit meer rijden?'  Het valt hoofdrolspelers Iris en Femke op dat hun medecursiste Roos ineens niet meer in de les meerijdt. Ze zegt les van rugpijn te hebben, maar doet intussen wel andere dingen met de paarden waar je geen beter geen last van je rug voor kan hebben. De meiden vermoeden dat Roos rij-angst heeft en verzinnen allerlei dingen om een vertrouwensband tussen Roos en de paarden op te bouwen. Helaas leidt dat er niet toe dat Roos weer gaat rijden. Daarom besluiten ze het drastischer aan te pakken. Maar een en ander blijkt uiteindelijk anders in elkaar te zitten dat Iris en Femke dachten. De foto's voor dit verhaal zijn gemaakt door Lione Bakker.

Tenslotte worden, na zo'n anderhalve week kerstvakantie, ook de avonturen van kleine Nell in 'Puppy Love' in Metro. Nell begint het jaar goed met terugvinden van haar geliefde gele kip, maar gaat er ook met de worsten voor barbecue van haar baasje en vrouwtje vandoor. Wordt volgende week vervolgd.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: