vrijdag 22 juli 2016

De strippublicaties van deze week

Op de voorpagina van de nieuwe Eppo (nr 15-2016) wordt een bloederige finish van Max Miller aangekondigd. En inderdaad vindt er een dramatische ontknoping plaats op bladzijde 26 t/m 28 van de nieuwe Eppo in de laatste aflevering het nieuwe Max Miller-verhaal 'Schaduwspel'. Ja, er wordt geschoten, er ontploft iets, er vallen doden, maar er is geen druppel bloed op deze laatste pagina's van Schaduwspel te zien. Ook de matchfixing waar het in dit verhaal allemaal om draait, krijgt een wonderlijke ontknoping. En dat is geheel volgens de informatie die ik uit de boeken en artikelen over dit onderwerp haalde. En uiteindelijk is er toch een feelgood einde
op de laatste pagina van  dit verhaal.
De laatste pagina? Pagina 34? Jazeker, in het album, dat hoogstwaarschijnlijk in oktober zal verschenen, combineren we 'Schaduwspel' met 'Spelbederf', het allereerste Max Miller-verhaal dat IJsbrand ooit voor Eppo maakte. Over de albumversie van Spelbederf valt ook nog het een en ander te vertellen. En dat doen we dan ook, binnenkort op dit blog en de Max Miller Strips blog.

In de rubriek Eppo Mail schrijft een lezer dat hij erg blij is met de klare lijn-verhalen in Eppo, onder andere dus met Max Miller. Dank je wel, Eric, voor dit compliment. Alleen na deze Eppo voorlopig even geen Max in Eppo, maar we gaan er uiteraard alles aan doen om Max en Eva met een nieuw spannend avontuur te laten terugkeren in Eppo.

(Illustraties: IJsbrand Oost en Anco Dijkman)
En dan verschenen er deze week in de nieuwe Donald Duck (nr 30-2016) maar liefst twee nieuwe stripverhalen waarvoor ik (mede) het scenario schreef. Als eerste kom je op bladzijde 26 t/m 31 het verhaal 'Visschotel' van Ariel tegen. Een verhaal, geinspireerd op de niet al te beste relatie tussen de Franse kok uit het kasteel en Sebastiaan. In dit geval is het echter Botje die gevangen wordt door de kok en het belangrijkste ingrediënt van een overheerlijke visschotel moet worden Maar als vanouds is het Sebastiaan die het meest met de kok te stellen heeft. Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Valentin Doménech.

En op bladzijde 37 t/m 42 een verhaal van Lizzy, Juultje en Babetje waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma, gebaseerd op berichten over een zeehond die in vreemd zwemwater was gesignaleerd. En dus komen de drie Duckies een zeehondje tegen in hun favoriete zwemmeertje. Het diertje, dat Jannes genoemd wordt, blijkt daar niet zonder reden te zitten. Het is uit de dierentuin gestolen door bonthandelaar Venijn McSnekke en zijn handlanger, die nog altijd van plan zijn het dier in een bontkraag met een waarde van 10000 euro te veranderen. Uiteraard doen Lizzy, Juultje en Babetje alles om dit te voorkomen. Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: