zaterdag 20 juli 2013

... en de andere publicaties van deze week

En behalve deze aankondiging voor het allereerste Rhonda-album zijn er deze week ook nog drie strips gepubliceerd. Zoals de nieuwste gag van Karlijn, Catootje en de ouders op bladzijde 38 van de nieuwste Tina (nr 30-2013). Een gag, die ik samen met collega-scenariste Saskia Janssen bedacht en schreef, en waarin, zo lijkt het, Harold ineens helemaal in beeld is bij Karlijn en Germaine vanwege zijn gloednieuwe speelgoed. Dit alles tot grote ergernis van Thomas, die niet zoveel op heeft met Harold. Maar er zit een addertje onder het gras... De gag werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

Op bladzijde 48 t/m 50 van diezelfde Tina een nieuw avontuur van onze Volendamse striphelden Nick en Simon, dat zich volledig op het strand afspeelt. In eerste instantie is Simon daar met Nick en alle andere vrienden om zijn hond Sabrina eens goed uit te laten rennen. Tot een van de vrienden op het idee komt om te gaan kitesurfen. En waar blijf je dan met je hond? En hoe kun je je lekker kitesurfen als je een paar bekende Nederlanders in je gezelschap hebt? Allemaal vragen waar zowel Nick en Simon als hun vrienden in dit verhaal mee te maken krijgen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.


En voor de laatste nieuwe strip van deze week moeten we het net op.

(Illustratie: Comicup Studios, © Disney)

In de twaalf extra pagina's van de nieuwe digitale Donald Duck (nr 30-2013) vind je een verhaal van Hiawatha, waarin de Rondbuiken een soort jachtwedstrijd organiseren voor de jonge krijgers van de stam. Ofwel wie het eerst met een gevangen dier terugkomt, wint de Bronzen Tomahawk. Uiteraard wil Hiawatha die graag winnen, maar helaas zit het hem tijdens de jacht niet echt mee. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studios en eerder gepubliceerd in Donald Duck 33-1996.
 
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: