vrijdag 26 juli 2013

De nieuwste publicaties

Nog één aflevering en we zijn bij de grote finale. Althans, wat betreft het eerste albumvullende Rhonda-verhaal 'Help me, Rhonda!' Deze week in de nieuwe Eppo (nr 15-2013) op bladzijde 18 t/m 20 de 14e en voorlaatste aflevering van 'Help me, Rhonda!' Waarin Rhonda haar val breekt in de struiken en onopgemerkt blijft door Mr. Sonnberg en Carl Firenze. Maar zeker niet door het publiek.
En terwijl Villafranca Rhonda's verborgen fortuin ontdekt, wordt Rhonda als Dana Dane herkend door ene Dutch Bernstein. Of juist niet? Of Bernstein, psychiater van de Hollywoodsterren, werkelijk zo goedgelovig is? De volgende aflevering zal het uitwijzen. In elk geval brengt Bernstein Rhonda naar een plek die alles met Dana Dane te maken heeft. En wat Rhonda daar te wachten staat, lees je over twee weken in de zinderende slotaflevering van 'Help me, Rhonda!'

Iets minder goed nieuws valt er op bladzijde 25 van diezelfde Eppo in de rubriek 'Stripsnippers' te lezen over GRNVLD, het magazine voor de vrienden van Kasteel Groeneveld. De vaste lezers van het blad waren al op de hoogte. Door de bezuinigingen wordt GRNVLD zeer waarschijnlijk per 1 januari 2014 gestopt. Erg jammer, want zoals Eppo terecht al meldt, GRNVLD betekent veel werk voor een aantal Nederlandse stripmakers. Maar voorlopig verschijnen er nog minstens twee nummers dit jaar. En lid worden kan nog steeds. Meer info daarover en over Kasteel Groeneveld vind je op www.kasteelgroeneveld.nl  En wie weet, kunnen we met genoeg extra leden GRNVLD toch op de een of andere manier aan de bezuinigingen laten ontsnappen. Je weet maar nooit...

Beter nieuws over Max Miller. Op pagina 2 in het Voorwoord van de nieuwe Eppo kondigt hoofdredacteur Rob van Bavel maar liefst vier nieuwe strips aan voor de komende nummers, waaronder... Max Miller. In welk nummer weten we nog niet precies, maar feit is dat het niet lang meer zal duren voordat het nieuwe Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' van start gaat in Eppo. Mis het niet.

Nog meer aandacht voor Max Miller en voor het komende verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' vind je in de nieuwe Stripschrift (nr 432). Daar vind je namelijk op bladzijde 20 t/m 26 een groot interview met IJsbrand door niemand minder dan Joop Schreurs.

(Ilustraties: IJsbrand Oost)

In het interview onder de titel "Ijsbrand Oost houdt hoop voor strips' komt o.a het ontstaan van Max Miller aan de orde,, het eerste  Max Miller album 'Moordkunsten', de toekomst van de Nederlandse strip, het ontstaan van de samenwerking tussen IJsbrand en mij en de totstandkoming van een strippagina van 'De Orde van de Blauwe Steen'  Het artikel bevat ook vele illustraties waar je o.a. de totstandkoming van een strippagina uit het eerste Max Miller verhaal 'Moordkunsten' van de eerste tot de laatste fase kunt volgen. Ook op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) besteedt IJsbrand aandacht aan dit Stripschriftartikel en kun je zelf de eerste twee complete pagina's van dit interview bekijken. Bovendien heeft IJsbrand daar ook weer een nieuwe illustratie uit het komende Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' bij geplaatst. En die mag natuurlijk op deze blog ook niet ontbreken.

 
Behalve de 14e aflevering van Rhonda zijn er deze week nog twee andere strips gepubliceerd. Eentje op papier, eentje op het net. In de nieuwe Tina (nr 31-2013) vind je op bladzijde 48 t/m 50 een nieuw avontuur van onze Volendamse striphelden Nick en Simon. Deze keer krijgen ze bezoek van twee documentairemakers die graag eens een dag uit het leven van Nick en Simon zouden filmen. Vol goede moed beginnen de twee documentairemakers aan de klus. Maar het dagprogramma van Nick en Simon zit wel heel erg vol... Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

En dan tenslotte, in de twaalf extra pagina's van de nieuwe digitale Donald Duck (nr 31-2013) een Willie Wortelverhaal dat ik samen bedacht en schreef met collega Paul Hoogma.

(Schets: Paul Hoogma)

Een verhaal dat gebaseerd was op de actualiteit van toen. De kranten schreven 'De Marslander antwoordt niet meer!' en Paul en ik schreven dit verhaal waarin de Duckstadse Marslander ook niet meer antwoordt. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck nr 31-2001 en in het blad Willie Wortel uit 2009.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: