zondag 30 september 2012

De publicaties van deze week

Behalve de Cameo-veiling van Stripblad Eppo en Catawiki voor Kika, gebeurt er deze week nog meer op het gebied van strips en goede doelen. In de nieuwe Penny (nr 20-2012) wordt deze op bladzijde 49 t/m 56 het verhaal EzelPedro in India, dat speciaal geschreven werd voor Brooke Hospital (www.brooke.nl).

(Illustratie: © Holco Publications)

Brooke Hospital zet zich in voor werkpaarden en ezels van straatarme mensen in landen als Egypte, India en Pakistan. En EzelPedro is niet alleen een vaste stripheld in Penny, maar ook de ambassadeur van Brooke Hospital. Vorig jaar reisde EzelPedro al met behulp van de Toverrots af naar Egypte en dit keer reist hij zelf, na een nachtmerrie over de werkezels daar, af naar India. Helaas valt hij in handen van een man die op zoek is naar werkezel, zodat hij zelf ook weer werk heeft. En zo wordt EzelPedro zelf als het ware de ezel uit zijn nachtmerrie. Gelukkig gaan Lisa en Monty naar hem op zoek. En onderweg krijgen we in dit tweede lange EzelPedro-verhaal heel wat van het werk van Brooke te zien.

In de nieuwe Donald Duck (nr 40-2012) vind je op bladzijde 34 en 35 een kort verhaal van Goofy met een gastrol voor Mickey's rivaal Mortimer. Eigenlijk heb ik dit verhaal vooral geschreven om Mortimer weer eens op te laten treden. De laatste keer dat ik Mortimer en Goofy combineerde was elf jaar geleden (in het verhaal met de code H 20049), dus het werd wel weer eens tijd. Toen draaide alles om een tientje dat Mortimer onopvallend maar tevergeefs onder de bank in de trein vandaan probeerde te halen. Nu probeert hij een portie of twee gratis poffertjes van Goofy los te krijgen, maar ja, met Goofy in de kraam is dat ijdele hoop. Het  verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Marga Querol Manzano.

En dan tenslotte toch weer even de Cameo-veiling van Stripblad Eppo en Catawiki voor Kika.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

Op Stripspeciaalzaak (http://www.stripspeciaalzaak.be/) vind je namelijk sinds zaterdag in de rubriek Stripfacts een lijst met het volledige bedrag dat per strip geboden is: http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#KiKa. Met het bedrag dat donderdagavond is ingezameld kunnen heel wat kinderen geholpen worden. En gelukkig heeft Max Miller daar best een goede bijdrage aan kunnen leveren.
En nu we het toch over Max Miller hebben. Op diezelfde zaterdag heeft IJsbrand op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) alweer een nieuwe post geplaatst over het nieuwe Max Miller-verhaal 'De orde van de Blauwe Steen', die alles te maken heeft met pagina 12 van het verhaal. Een van de komende dagen ook meer daarover op deze blog.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: